Økonomi

4 ting du skal overveje, når du vælger bilforsikring til din leasingbil

Uanset om du vælger at købe eller lease en bil, så skal du selvfølgelig sørge for at have bilforsikringen i orden. I dag er det lovpligtigt at have en bilforsikring, så det er selvfølgelig ikke noget, du kan komme uden om. Selvom bilforsikring kan være inkluderet i en leasingaftale, så er det ikke altid tilfældet. Foretrækker du et leasingselskab, som udbyder leasingaftaler inkl. bilforsikring, så kan du læse her, hvordan det kan lade sig gøre.

Måske interessere dette indlæg dig også: Selvkørende biler en udfordring for forsikringsbranchen

Ansvar eller kasko?

Skal du forsikre din leasingbil, så skal du først og fremmest beslutte dig for, om du foretrækker ansvar eller kasko. I den anledning skal du være opmærksom på, om det pågældende leasingselskab stiller nogen krav til din bilforsikring. Det er f.eks. meget almindeligt, at det forlanges, at leasingtager skal tegne en kaskoforsikring, så leasingtager er godt dækket ind, hvis uheldet er ude. Stilles der ingen krav fra leasingselskabets side, så er det dig, der står tilbage med det endelige valg. Når man vælger privatleasing, leaser man typisk en nyere bil med en høj værdi. I den anledning kan det hurtigt betale sig at tegne en kaskoforsikring.

Vær opmærksom på den oplyste selvrisiko

Når du skal vælge den helt rigtige bilforsikring, skal du også være opmærksom på den oplyste selvrisiko. Det er nemlig ikke helt underordnet, hvorvidt du skal betale 5.000 – 10.000 eller 15.000 kr. i selvrisiko. Hos mange danske forsikringsselskaber kan du selv angive den ønskede selvrisiko. Dog skal du selvfølgelig være opmærksom på, at den månedlige pris vil variere alt efter, om du har valgt en høj eller lav selvrisiko. Vil du gerne blive klogere på valg af bilforsikring, så læs mere her.

Har jeg brug for nogle tillægsydelser?

Som du allerede er blevet bekendt med, er det kun lovpligtigt at have en ansvarsforsikring af sin bil. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke er en god idé at tilkøbe en eller flere tillægsydelser. Det er f.eks. mere end oplagt at tilkøbe kaskodækning, så man ikke risikerer at blive ruineret, hvis man laver en skade på sin leasingbil.

Førerulykke, udvidet glasdækning og vejhjælp er blot eksempler på nogle af de øvrige tillægsydelser, man kan tilkøbe hos danske forsikringsselskaber.

Hvordan finder jeg den billigste bilforsikring?

Privatleasing og bilforsikring er to begreber, der helt naturligt går hånd i hånd, da man selvfølgelig skal forsikre sin leasingbil. Selvom du ønsker at tegne en god bilforsikring, så er du selvfølgelig ikke interesseret i at betale flere penge end højst nødvendigt. Vil du gerne finde den billigste bilforsikring, så kan du med fordel sammenligne priser på flere bilforsikringer.

Benytter du dig af prissammenligning, så skal du tage højde for, at det enkelte forsikringsselskabs vilkår og betingelser kan have indflydelse på prisen. Det er f.eks. en realitet, at en bilforsikring med en høj selvrisiko altid er billigere end en bilforsikring med en lav selvrisiko. Anmoder du om et tilbud på bilforsikring af din leasingbil, så skal du sørge for at læse tilbuddet grundigt.