Økonomi

Sparetip: Derfor skal du bruge en rejsesøgemaskine

rejse flybilletter

Priserne på flybilletter er kun blevet billigere i løbet af de seneste par år. Flyselskaberne er hele tiden i priskrig med hinanden, og det gør markedet uoverskueligt for forbrugerne, der ikke kan holde øje med alle sider på en gang. Derfor er rejsesøgemaskinerne blevet mere populære end aldrig før, fordi man ikke vil gå glip af den bedste pris på lige netop den flyrejse, man skal til at bestille hjemme i stuen. Vi har samlet 4 gode grunde til at bruge en søgemaskine:

Du sparer penge

Det ville være ærgerligt at købe en billet til 1500 DKK, og et par dage senere opdage du kunne ha købt den til 1150 DKK hos et andet flyselskab. Prisbesparelserne kan være uhyrlig høje på den samme afgang, og det hjælper i sidste ende på din pengepung, hvis du benytter en søgemaskine. Flyselskaberne ved du gør brug af søgemaskiner, så man kan ofte finde billigere priser på søgemaskinen end deres egen side. De bruger denne taktik, så de kan ligger over de andre selskaber i søgemaskinen. En hurtig søgning på Rejsepriser.dk viser en besparelse på 88%, hvis man gerne vil flyve til London.

Du sparer tid

Hvis du ikke kunne bruge søgemaskinen skulle du holde øje med over 50 forskellige flyselskabers hjemmeside, og det ville tage uanede mængder af tid, hvis du selv skulle overvåge alle siderne. Søgemaskinen sorterer også de billigste først, så du hurtigt kan klikke dig ind på det givne selskabs side.

Prisovervågning

Når du har indtastet din ønskede lufthavn og datoer, men ikke er helt tilfreds med prisen, kan du opsætte en prisovervågning, så du får en email ved lavere priser. Det er et ganske smart værktøj, når man gerne ikke er tilfreds med prisen, men gerne vil have opdateringer på evt. nedsatte priser. Det sparer også lidt tid, så du ikke hver dag/uge, kan gå ind og kigge om priserne har ændret sig.

Priskalender

Hvis du ikke er fastbesluttet på at rejse på dine valgte datoer, men godt kan være lidt fleksibel, kan du få vist en kalender over de nærliggende dage, og se om den ene dag er 40% billigere i forhold til den valgte dato. På den måde kan man hurtigt spare en del penge, hvis man enten rejser en dag før og kommer hjem to dage senere.