Nyheder

Selvkørende biler en udfordring for forsikringsbranchen

Teknologien buldrer derudad og der er efterhånden ikke længere en dag, hvor man ikke skal høre om en eller anden vild udvikling, som snart kommer til at være virkelighed. Sådan gælder det også specielt, når man taler om biler. Her er det helt nye, at man er ved at lave bilerne selvkørende, så de ikke længere kræver en aktiv fører, men i stedet kan have en computer til at køre selve bilen, så man bare selv kan slappe af.

Der findes allerede grader af dette og man kan f.eks. se Tesla, som virkelig gør sig markeret, når man læser erhvervsnyder, som konstant trækker overskrifter med både deres førende elbiler og deres vanvittige selvkørende teknologi.

Tab på forsikring af selvkørende bil

Der er dog en branche, som ikke er ovenud begejstrede for denne udvikling. Det er nemlig forsikringsselskaberne. Det er nemlig ikke den store hemmelighed, at når der er større chance for at nogen kommer galt afsted, så er der selvfølgelig også en dyrere forsikring på bilen. Det tjener selskaberne penge på. Med en selvkørende bil er der dog ikke en særlig stor chance for, at der sker uheld, da det simpelthen er meget bedre styret og mere opmærksomt et system. Det gør, at det er billigere forsikringer – det tjener selskaberne dog ikke lige så mange penge på! Derfor er det et stort salg i branchen, hvis selvkørende biler lige pludselig boomer fremad og kommer til at være det nye.

Branchens svar

Branchen for forsikringer skal dog stadigvæk holde sig oven vande og det kan godt være svært at se en udvej og det kan branchen faktisk heller ikke. Derfor taler de om, at man nu er begyndt at satse stort på andre forsikringer og simpelthen går væk fra biler.