Økonomi

Sådan finder du et billigt realkreditlån

Mange har svært ved at finde et billigt realkreditlån, da der i dag findes mange forskellige udbydere. Ofte kan der være flere faktorer, der spiller ind på, hvor billigt et realkreditlån du kan opnå.

Det er ofte dyrere at låne penge, hvis du har en lang løbetid, i forhold til en kortere løbetid. På den anden side skal du også have penge til at leve for. Det nytter ikke at skulle betale 8.000 kroner om måneden, hvis du tjener 20.000 og også har en familie. Det vil kunne blive lidt stramt i budgettet.

I en sådan situation vil det være væsentligt bedre at vælge en lidt længere tid, så der også er plads i økonomien til lidt sjov i weekenderne sammen med ens familie og eventuelle børn.

Undersøg selv markedet

En god idé er ligeledes selv at undersøge markedet. Markedet skifter jævnligt inden for lån af penge. Søg rundt lidt forskellige steder på internettet er altid en god start. Her vil du kunne finde nogle attraktive realkreditlån, men også andre låntyper, som måske ikke passer til din situation.

Det er dog vigtigt, at du vælger det rigtige realkreditlån, således at det koster dig mindst muligt og at du mindst muligt kan mærke det i din økonomi. Optager du et lån og stort set ikke mærker til det i det daglige, er det klart det bedste valg, som du har fortaget dig.

Mange vælger et forkert lån og det kan have flere fatale konsekvenser. Nogle går fra hinanden, mens andre bliver i det sammen. Det er dog væsentligt nemmere, at få det hele til at fungere, hvis man stadig er i samme forhold, som da man optog realkreditlånet.

Beregn selv dit realkreditlån

Når du i dag skal sammenligne et realkreditlån, er det ikke nok kun at se på selve ydelsen. Du bør også kigge på, hvordan restgælden og dermed friværdien udvikler sig, hvis du optager det enkelte lån.

På brf.dk har de selv udviklet en smart låneberegner, der kan beregne det billigste lån baseret på dine renteforventninger. Du kan beregne hvad en forventet ændring i renten, vil komme til at betyde for ydelsen, restgælden samt boligens friværdi inden for en overskuelig tidshorisont på helt op til 10 år.

Beregneren på brf.dk er baseret på effektive renter. Sker der en rentestigning på 1 procentpoint, vil det derfor betyde, at kursen på obligationer ændres, således at obligationens effektive rente stiger med 1 procentpoint. Dermed passer det hele sammen og det eneste du skal fokusere på, er hvilket lån der er det billigste for dig.

Herefter vil en valgt renteændring ved brug af låneberegneren blive implementeret gradvist over den valgte tidshorisont. I beregneren ud fra låneberegneren forudsættes, at de effektive renter ikke vil kunne blive negative. Sker det at rentefaldet er rigtig stort, vil der blive fastsat en kurs ud fra en effektiv rente på 0 pct.

Dermed har du et godt grundlag for at vælge det helt rigtige realkreditlån til dig og din situation.

Læs mere om realkreditlån her.