Erhverv

Virksomheder øger effektiviteten ved hjælp af digitale løsninger

Der ses i dag en større og større tendens til at digitalisere vores hverdag. Flere og flere virksomheder vælger at afløse manuelt papirarbejde med digitale løsninger.

Blandt årsagerne bag denne ændring er en øget effektivitet i den daglige drift. Eksempelvis har mange private virksomheder, såvel som den offentlige sektor, valgt at benytte sig af en online platform for at effektivisere postforsendelse mellem virksomheder og private.

Digitalisering af indkøbsprocessen

Dog er det ikke kun postforsendelse, som er digitaliseret. Hvor man tidligere udelukkende shoppede offline, fysisk i butikker, er der i dag en stigende tendens til at handle online.

Online shopping er en stor tendens, og mange virksomheder har i dag en online shop, så man har mulighed for at shoppe fra sin egen stue. Her er der tale om mange forskellige brancher, der bl.a. spænder fra salg af tøj til møbler og fødevarer.

Dette skift til en øget digitalisering i mange forskellige brancher hænger sammen med skiftet i danskernes forbrugeradfærd. I dag er den enkelte forbrugers hverdag i høj grad digitaliseret.

De fleste forbrugere ejer i dag en smartphone, en tablet og/eller en computer, og unge såvel som ældre bruger til daglig internettet i lang højere grad end tidligere. En digitalisering er derfor ikke kun effektiv for virksomhedernes daglige drift, men også nødvendig for at nå ud til deres respektive målgrupper.

Online og offline virksomhedsdrift

Hvor mange virksomheder i dag både har fysiske butikker og online shops, er der også nogle virksomheder, som udelukkende befinder sig på internettet.

Mange virksomheder benytter sig af webshops til salg af deres varer, og årsagerne hertil kan være mange. Bl.a. kan det være at virksomheden sælger et nicheprodukt, og den bedste måde at nå ud til deres målgruppe er en online webshop.

En anden årsag kan være, at der er en tendens til, at virksomhedens produkt bliver købt online, hvorfor en fysisk butik ikke er hensigtsmæssig.

Dog er det ikke kun virksomheder, der sælger fysiske produkter, som befinder sig online, men også virksomheder der sælger en specifik service, eksempelvis kasinoer, der udbyder forskellige spil, f.eks. nye-spillemaskiner.dk som bl.a. udbyder spillet Agent Istanbul Online.

 

Det er altså ikke kun én virksomhed, én branche eller ét produkt der bliver digitaliseret, men snarere alle aspekter af vores hverdag der går fra at være offline til i stigende grad at befinde sig i den online verden.