Nyheder

iPhonens berusende effekt – Læs om den nye iPhone her

Apple har netop lanceret deres nyeste iPhones – iPhone 8 og iPhone 8 plus. Dertil har Apple også valgt at lancere den mere ekstravagante model iPhone X, som er lavet til at markere iPhonens 10 års jubilæum. Da Apple lancerede deres første iPhone var det et nyskabende, innovativt, fascinerende produkt med en klar wow-effekt, som fik folk til at line up ude foran forhandlerne flere dage i forvejen, for at få fingrene i teknologiens svar på en åbenbaring.

Med 10 år i branchen som verdens mest sælgende smartphone, er der visse forventninger til Apples produkter, selvom forbrugerne oftest ikke oplever den store forskel fra forrige model til den nye og det samme gør sig gældende for iPhone 8 og iPhone 8 plus – de ligner meget forgængerne og kan ikke så meget mere. Modellerne er udstyret med glas på både for- og bagside, hvilket giver modellen en designmæssig forskel fra forgængeren, men ud over det er det ikke nemt at se forskel på en iPhone 8 og en iPhone 7.

Der, hvor iPhone 8 og iPhone 8 plus skiller sig ud fra de tidligere modeller er med chippen A11 Bionic 6-core processor og den nye egenproducerede GPU, som giver modellen en ny og forbedret processor, som skal gøre smartphonen hurtigere og langt bedre end de foregående 7 serier. En anden nyhed for Apple er, at iPhone 8 serien er mulig at oplade trådløst, som tidligere er set fra b.la. Samsung, men Apple har en tendens til at få andre produkt-producenter til at integrere Apple-produkter i og dermed spås en fremtid, hvor iPhone 8 serien kan oplades trådløs mange steder fra, selvom du ikke har din station med.

iPhone X er den af de nylancerede modeller, som virkelig skiller sig ud fra mængden – både hvad angår design og teknologi, men også pris. For mellem ca. 9000 og 10300 kr. får du nemlig ikke blot Apples jubilæumsmodel, men også en 5,8 tommer skærm, som betyder, at hjem-knappen, som ellers har været fast inventar på iPhones i 10 år, ikke længere eksisterer. Det betyder også, at iPhone X er den første af Apples smartphones, der tilbyder Face ID, som betyder, at du kan låse din smartphone op, blot ved at kigge på den. Fordi hjem-knappen er fjernet, er der også nogle andre teknologiske forskelle mellem iPhone X og de øvrige iPhones, såsom at man kan skal swipe videre til næste app.

Alt i alt er Apples nye og lidt for længe ventede iPhone serie altså ikke så avanceret, at man ikke kan leve uden, men det betyder ikke, at folk ikke strømmer til butikkerne, for at se og måske købe de nye modeller. Dette skyldes måske, at Apple ikke blot er et produkt og et firmanavn, det er en del af et personligt brand for mange brugere, og hvem vil ikke gerne være ny og spændende?