Økonomi

Undgå at ende i Luksusfælden med disse 3 råd

Okay, vild titel – men her er 3 råd som gør, at du i hvert fald er et godt stykke på vejen til at undgå det. Økonomisk ansvarlighed er noget af det vigtigste man bør kende til, og er super vigtigt at kunne give videre til ens børn. Derudover er det en god egenskab selv at kunne mestre, da et større økonomisk råderum altid er at foretrække – man ved aldrig hvornår der kommer uforudsete udgifter.

Drop impulskøbene

Impulskøb kender vi alle sammen. Vi er ude at handle ind til aftensmaden, og pludselig falder vi over noget slik, sodavand, eller andre sager, som vi reelt set ikke har brug for. De er endda på tilbud, til en rigtig god pris! Så smider vi selvfølgelig lidt i kurven. Men har du reelt set sparet penge? Nej; for hvis du slet ikke have købt noget, så havde du jo slet ikke brugt penge. Mange småbeløb render hurtigt op, og det kan hurtigt ende med at blive en tung post i budgettet. Det er selvfølgelig også vigtigt ikke at springe de store udgifter over, og hvis du allerede har lavet for mange impulskøb, så kan du Undersøge mulighederne for, hvordan man ellers kan investere sine penge.

Tjek dine abonnementer igennem

Hvor meget HBO har du reelt set fået set, efter Game of Thrones er slut? Hvor mange film får du set på Netflix? Eller hvor meget musik får du hørt på Spotify? Vi danskere elsker streaming, og vil hellere bruge penge, end at se / høre reklamer. Det meste musik er efterhånden på Youtube, og bl.a. DR har rigtig mange gode film. Her kan man altså nemt spare flere hundrede kroner pr. måned, og det render hurtigt op, hvis man ser på det på årlig basis. En god ide er en gratis lydbog, da det er gratis underholdning – og hvem elsker ikke en god historie?

Lav en madplan

Mad er ofte en tung post hos danskerne, og sammen med boligen, udgør de over 60% af danskernes samlede forbrug. En god og effektiv måde at få nedbragt madbudgettet, er ved at lave en madplan. En madplan hjælper dig med at holde fokus på at købe det du behøver, da du ikke på samme måde vil blive fristet til at lave impulskøb. Det er også godt for dig mentalt, da det bliver lettere at holde overblikket over hvad du skal have. Du kan Google dig til en masse gode madplaner, som passer til lige netop dine behov – hvad end det skal være økonomisk, vegansk, glutenfri, eller noget helt andet. Derudover kan det også være super hyggeligt at sidde med familien og bestemme sig for, hvad man skal have i den kommende uge.