Shopping

Stor guide: Sådan dækker du det perfekte julebord

Du er måske allerede gået i gang med at planlægge dette års juleaften. Det er et af de bedste begivenheder, hvor i alle sammen er samlet. Her skal alle have tid, og her er der ikke nogen fra familien, der ikke lige kan komme pga. arbejde. I er heldigvis måske så heldige, at i alle kan være sammen og nyde den dejlige helligdag. I år skal det være hos dig og din familie, og du er så spændt, at du ikke kan vente. Du har tænkt meget over, hvordan det hele skal pyntes op, og du er måske allerede gået i gang med at handle lidt ind. Men du mangler lidt inspiration, og vi kan hjælpe dig med alt, det der skal på din juledug.

Farvekoordination

Det kunne være en god idé til julebordet og pynten rundt omkring i huset, at det fulgte en farvekoordination, så det hele ikke virkede så tilfældigt. Det kan være, at det begrænser dit pynteri i et omfang, fordi du ikke bare lige kan pynte alt det, som du allerede har i huset, men nu er du måske nødt til at tage ud at købe noget nyt. Det er bestemt heller ikke nødvendigt at gøre det efter farver, men det giver et flot look til det hele, når man træder ind til julebordet, og så kan man se, hvordan det hele bare lyser op i farver, der giver mening.

Det kan f.eks. være rød og grøn, eller rød, guld og sort. Der er mange muligheder, og du kan finde inspiration til farverne på google ved at søge på det. Her kan du også få inspiration til, hvordan du kan pynte resten af huset, så det også matcher julebordet.

Hvis du har lyst til at gå hele vejen med farverne, kan du vælge at pakke gaverne ind i samme farver, og dit outfit kan passe til også.

Smukke glas

Noget mere konkret er, at du naturligvis også skal have nogle smukke glas. Det gælder både til børnene og til de voksne, der nok skal have nogle vinglas. Det behøves ikke at være dyre vinglas, men det kunne være fint, hvis du kan finde nogle, der har en ekstra detalje, så det ikke bare er de almindelige.

Navnekort

Navnekort tilføjer noget ekstra til julebordet og gør det lidt mere lækkert, når man skal sætte sig på en plads, der er blevet tildelt. I løbet af aftenen kan det være lidt ligegyldigt, men det kan måske være lidt nemmere at holde børnene på sin plads, når de har en fast plads at være på, som de er blevet tildelt.

Juledug

Juledugen, der blev nævnt indledningsvis, skal du bestemt heller ikke glemme. Den er også en stor del af julebordet, og der findes mange forskellige slags juleduge. Du kan finde præcis den, som du tænker passer perfekt til dit hyggelige julebord. Det er naturligt, at du går op i, at det hele bliver perfekt, og at julebordet bliver smukt. Men det vigtigste er naturligvis, at i bare hygger jer, så hvis der er nogle ting, som du ikke kan skaffe hjem, eller det bare ikke kan fås i Danmark, så kan du altid gå med en anden idé.

Noget sjovt til børnene

Det kan være sjovt at lægge et lille kort frem fra julemanden på børnenes pladser eller andet sjovt, som de kan tænke over i løbet af aftenen. De bliver helt sikkert glade for at dukke op til juleaften og se, at julemanden allerede har været forbi med et lille kort til dem. Det kan betyde meget for børnenes jul, og derfor kan det være en god idé at gøre det.

Smukke detaljer

Du kan få meget forskelligt julepynt i mange farver (guld, sort, rød, grøn osv.), der kan pynte på dit julebord. Det kan være, at du også skal ligge noget rundt omkring huset, så det ligner sne, og det kan jo være, at vi bliver heldige og får en hvid jul. Hvis ikke vi får en hvid jul, kan du gøre det, at du køber noget pynt, der har noget sne på sig, så det hele bliver lidt mere julet, end det ellers havde været.

Søg inspiration

Det er altid en god idé, når du skal holde en fest ligesom juleaften, og du går meget op i f.eks. dækning af bordet og pynten i huset at se, hvordan andre har gjort det før. Som sagt, kræver det faktisk bare en søgning på google, og så kommer der enormt mange forskellige resultater op. Du kan finde alt fra noget enkelt pynt, som du selv kan lave, til en masse pynt, som du kan købe, så det kan være smukt på jeres julebord. Det ville være ærgerligt ikke at søge lidt inspiration, fordi andre har også mange gode idéer.