Shopping

Pluma kød – bare lækkert og velsmagende!

Pluma kød? Lyder navnet ikke helt bekendt? Bag navnet gemmer sig kød af spansk sortfodsgris. Kødet er ret mørk i det og minder lidt om steak. Men kødet er dog utroligt mørt og saftigt, hvilket giver en virkelig intens og rig smag. Måske den intense smag også har noget at gøre med, at grisene lever på en højslette imellem Spanien og Portugal, hvor de har masser af plads og frisk luft. Deres diæt er også noget helt andet end man normalt forbinder med ”grisefoder”, da de får mange gode fedtsyrer. Måske det også er en af grundene til, at alene salt og peber kan få Pluma kød til at smage himmelsk!

Hvordan kan kødet serveres?

Der er masser af muligheder, hvis du vil servere en god omgang Pluma kød. Kødet kan gå med rigtig meget tilbehør, men det er naturligvis værd at overveje, om ikke der skal gøres noget særligt ud af retten – også fordi kødet typisk er dyrere end det man normalt ville spise.

Af gode sammensætninger, kan vi anbefale at bruge kødet sammen med artiskok, i en ret med tomat-olivenolie samt med brændte hvidløg.

Forberedelsen er her kort, mens også tilberedningstiden er overstået på kun 30 min.

Du koger ganske enkelt bare artiskokkerne lige i underkanten af 10 minutter, inden du tager dem op og lader dem køle af.

Hernæst kan du stege hvidløg i olivenolie, indtil de er gyldne. Kødet kan du krydre med salt og peber – samt lidt rosmarinblade og chilipulver – inden du steger det 3-4 minutter på hver side.

Nu kan du tage dine artiskokker og sautere dem med tomater i et par minutter. Tag så og vend din hvidløgsolie og spinatblade sammen med det. Bagefter kan en stavblender blende det sammen, inden det smages til med salt og peber – samt lidt citrus.

Anret nu sammen med kødet og hav nogle salatløg klar til serveringen. Voila og velbekomme!