Erhverv

Sådan finder du en brugt eller ny læssemaskine

I Danmark er der et stort marked for handel af både brugte og nye industrimakiner. Særligt kan der være gode muligheder for at finde en god læssemaskine, som lever op til virksomhedens krav – hvad end de ønsker en ny eller brugt model.

Når man vil finde sig en ny læssemaskine, skal man lægge mærke til størrelsen på dozerbladet, som har stor indflydelse på muligheden for at udføre de påkrævede arbejdsopgaver. Men man skal også tage et nøje kig på maskinen hydrauliksystem, som sjak være i god stand. Dette kan alternativt føre til dyre serviceregninger, hvis det allerede kort tid efter købet skal repareres.

Du skal naturligvis også orientere dig i forhold til, hvilke muligheder der er for at købe en specialmaskine til opgaven. Undersøg derfor, om der er tale om en type som skovlaster eller frontlæsser etc.

Husk også at vælge en model til underlaget. Læssemaskiner med fødder er gode, når der f.eks. kan ligge skarpe genstande på eksempelvis en byggeplads, som kunne have punkteret et gummihjul. Omvendt er netop gummihjul gode, når man skal bruge en maskine med mere fart og mobilitet.

Find læssemaskiner til salg her.

Tænk også på din chauffør

Foruden at tænke på selve læssemaskinen, skal du have tanke på chaufføren. Se derfor efter, om der er god komfort i maskinen. Det kan hurtigt blive en lang dag, hvis der ikke er!

Dertil hører det sig naturligvis, at maskinen er betjeningsvenlig. Nogle mærker reagerer bare bedre end andre og er lettere at betjene for brugeren. Det betyder, at en person, som ikke kender maskinen på forhånd, lettere kan løse en opgave hurtigt og effektivt. Det betyder naturligvis, at virksomheden sparer penge og får løst deres opgaver her og nu.

Undersøg desuden, om maskinen – hvad end ny eller brugt – har nogen garanti tilknyttet. Nogle fabrikanter leverer garantier med til deres maskiner, hvilket kan være værd at overveje, om end den endegyldige beslutning bør afhænge af at finde den rette maskine i forhold til opgaverne karakter, og altså ikke ekstra salgsargumenter som udvidet garantier.