Bolig

Derfor er epoxygulvet så populært

Epoxygulvet er blevet meget populært – og det er der mange gode grunde til. Læs med her og bliv klogere på, hvad epoxy er og hvorfor det er blevet så populært et gulv i de danske hjem, institutioner og værksteder.

Hvad er epoxy?

Epoxy er et stærkt bindemiddel, og det kan derfor skabe meget slidstærke overflader. Overordnet findes der to typer af epoxy: maling og belægning. Epoxymaling er en meget stærk maling, som man kan rulle ud på gulvet. Det minder generelt meget om almindelig gulvmaling, både hvordan man arbejder med det og også i forhold til det færdige resultat. Epoxy belægning er dog ikke så tynd i udtrykket som epoxymaling – det er nemlig ren epoxy. Det kan lægges ud i tykkere tag, og det kan enten rulles ud (ligesom malingen) eller spartles på.

Hvad er fordelene ved et epoxygulv?

Der er mange grunde til at vælge et epoxygulv, uanset om der tale om et gulv i epoxy i private hjem, institutioner, skoler eller værksteder. Epoxygulvet har nemlig en masse fordele.

Et epoxygulv er et meget modstandsdygtigt gulv. Det kan tåle diverse ydre påvirkninger helt uden problemer – og det er faktisk lige meget om der er tale om bildæk og læssede køretøjer. Det er faktisk derfor at epoxy er den ideelle løsning til blandt andet værksteder og garager.

Et epoxygulv er desuden også et meget rengøringsvenligt gulv. Mange andre gulvtyper gør rengøring besværlig på grund af revner, sprækker eller pletter, hvor man så skal helt ned på knæ for at få skidtet væk. Sådan er det dog ikke med et epoxygulv. Et epoxygulv lægges nemlig fra flydende form, og det skaber dermed ingen revner eller sprækker. Det er som tidligere nævnt også meget modstandsdygtigt og kan derfor nemt spules, mobbes og behandles med maskiner – helt uden at det går ud over gulvets kvalitet.

Et epoxygulv kan laves med en skridsikker overflade – og det er derfor et godt gulv til bl.a. institutioner som børnehaver, da man uden problemer kan gå rundt i strømpefødder uden at glide rundt på det. Gulvet er også meget behageligt at gå på – og det kan faktisk siges, at det ligefrem er lavet til at blive brugt af mennesker.

Hvad er ulemperne ved epoxygulv?

Der er generelt ikke mange ulemper ved et epoxygulv. Det skal dog nævnes at det kan være dyrt at få etableret i forhold til mange andre gulvtyper. Det er dog en investering, som tjenes hjem hurtigt, idet gulvet har en meget lang holdbarhed.