Erhverv

Sådan vælger du en betænksom firmagave

For mange arbejdspladser er firmagaven blevet en almindelig måde at anerkende en flot arbejdsindsats på. Sådanne gaver til medarbejdere fungerer både som faglig anerkendelse og som et opdragende pejlemærke, der viser dine ansatte, at en god indsats eller flotte resultater bemærkes og bliver påskønnet.

Som leder bør man naturligvis ikke gøre det til en skik at forære gaver, medmindre der er tale om en ekstraordinær indsats.

Hvilken gavetype er velegnet?

Det kan være sværere, end det lyder at vælge en god gave til medarbejderen. En forkert gave er let at misfortolke, hvilket i så fald giver den ansatte et forkert indtryk af dine intentioner. Giver du en billig og upersonlig gave til en medarbejder, der har ydet en ekstraordinær indsats, vil personen muligvis blive misfornøjet over ikke at føle, gaven står mål med indsatsen. Det fortæller implicit den ansatte, at hans eller hendes indsats ikke kan betale sig en anden gang, da anerkendelsen ikke er det ekstra arbejde værd.

Den gode leder bliver derfor per automatik ham eller hende, der formår at give en passende belønning. Her er det vigtigt, at det fremgår tydeligt, der er lagt tanker i gaven, og at der er gjort noget ud af selvsamme. Gaven kan f.eks. være en flot personlig gavekurv. Find ud af, om den ansatte har en særlig præference for rødvin, chokolade, lakrids etc. og få det inkluderet i gavekurven. Sørg samtidig for at gavekurven har en god volumen, så den ser stor ud og har en flot visuel præsentation. Ofte overdrages den foran det øvrige personale, så derfor er det vigtigt, den er imponerende nok til at fortælle historien om det gode arbejde, medarbejderen har præsteret. Gør den ikke det, risikerer den ansatte at tabe ansigt foran sine kollegaer, hvilket kan føre til manglende motivation i jobbet.

Lad en professionel hjælpe med at skabe relationen

Hvis du ikke selv føler dig sikker på, hvilket gavevalg, der vil være velegnet og opbygge relationen mellem ansat og arbejdsplads, så husk at du kan overlade det til en specialiseret virksomhed.

I dag findes der mange eksempler på detailforretninger, der kan hjælpe med at finde et godt sæt vine eller samle en flot gavekurv.

Det vil din medarbejder sætte pris på – og derved kommer det virksomheden til gode.