Erhverv

Sådan kan vi gøre det nemmere at blive iværksætter i Danmark

Vi skal i Danmark have flere iværksættere i fremtiden og derfor skal vi have gjort det nemmere at blive iværksætter i Danmark. Dette er der flere måder at gøre på, men vigtigst af alt er, at det også kan blive en realitet.

Vi snakker i forvejen i dag om muligheder for at skabe nye arbejdspladser, da der stadig er mange ledige i Danmark. Får vi flere iværksættere i Danmark, vil det også kunne betyde, at vi vil få flere potentielle arbejdspladser og dermed mindske ledigheden i Danmark i fremadrettet.

Hjælp til det administrative arbejde

Der er ingen tvivl om, at der er meget administrativt arbejde, hvis du er alene om din virksomhed. Har du en enkeltmandsvirksomhed, vil du også have mange hatte på og dermed skulle løse mange forskellige opgaver. Du vil både skulle stå for dit regnskab, løse opgaver for dine kunder og ikke mindst lave indkøb, hvis du har en webshop.

Du kan dog få en revisor til at hjælpe dig med dit regnskab eller et af de mange regnskabsprogrammer, hvis du ikke har erfaring med at lave et regnskab.

Antager vi at du har en enkeltmandsvirksomhed, vil det ofte være relativt få udgifter osv. du har i din virksomhed og dermed vil dit regnskab ikke være så kompliceret.

Er der derimod tale om en større virksomhed, hvor der ovenikøbet måske endda er ansat flere folk og virksomheden har flere biler eller andet, vil regnskabet være væsentligt svære og mere kompleks selv at skulle lave. I sær hvis man ingen erfaring har inden for området.

Vi har derfor brug for mere hjælp og rådgivning til det administrative arbejde til de danske iværksættere, så de ved hvad der findes af regnskabsprogrammer eller anden hjælp fra start af.

Det administrative arbejde kan med fordel tackles allerede i skolen. Så ved mulige iværksættere, hvad udfordringen er – og ligeså vigtigt, hvad den ikke er. Når et program som Løvens Hule ruller over DR1, og iværksættere som barberingsbutikken Made4men får millioner i investering, frister det mulige iværksættere – men administrationen holder dem tilbage.

Have et sikkerhedsnet

Ligeledes er der mange, der ikke tør at springe ud i, at blive iværksættere fordi de ikke har et sikkerhedsnet for, hvis det nu går galt. Derfor kunne et interessant hjælpemiddel til de danske iværksættere være en eller anden form for sikkerhedsnet, hvis man vælger at forsøge sig med iværksætterlivet.

Det findes ikke i dag. Har man en idé og vælger at gå all-in på den og gøre den til en realitet, kan det anbefales enten at låne penge i banken, hvis dette er en mulighed eller selv have en god opsparing.

Har du eksempelvis sagt dit nuværende job op og du er nød til at lukke din virksomhed, fordi den ikke blev den succes, som du havde håbet på, kan det derfor være godt, at have sin egen form for sikkerhedsnet i form af en god opsparing.