Økonomi

7 ting du skal overveje når du vælger A-kasse

Der ikke så mange der er i tvivl om, at det er en god ide, at være medlem i en a-kasse, hvis man en dag bliver fyret eller står uden arbejde, men der er en række ting der gør sig gældende for, hvor stærkt du står når du skal bruge din a-kasse. Hvis du allerede har besluttet dig for at finde en a-kasse, men bare ikke ved hvad det skal være for en, så kan du søge inspiration på a-kasseguide.dk, som er en uvildig guide til valg af arbejdsløshedsforsikering.

1. Kontingent

Det er afgørende for de fleste hvad det koster at være med, der findes billige og dyre a-kasser, men det er ikke altid de penge der er sparet på den billigste a-kasse er godt tjent, hvis du en dag bliver ledig og får brug for hjælp til at komme i arbejde igen. Det kan du læse mere om i punkt 2.

2. Kurser som ledig

Nogen a-kasser tilbyder efteruddannelse og opkvalificerings kurser til de medlemmer der er arbejdssøgende, og netop den del af hjælpen i systemet kan for nogen være afgørende i jobsøgningsprocessen.  Specielt stillinger, hvor der er stor udvikling kan være lettere at få, hvis man har været på kursus i de nyeste tiltag for branchen,

3. Dagpenge

Man mennesker kan godt skifte deres løn ud med dagpenge satsen, stadigvæk opretholde nogenlunde samme livskvalitet, men der er også en stor del af befolkningen der vil have svært ved at kunne betale udgifterne. Den gruppe kan med fordel tegne en ekstra arbejdsløshedsforsikring, og dermed opnå bedre dækning i tilfælde af ledighed.

4. Med eller uden fagforening

Nogen gange kan det være en fordel, at vælge den arbejdsløshedsforsikring, der tilknyttet den fagforening man er medlem af. Det er ikke altid fagforeningerne også tilbyder denne mulighed, men det ses ofte. Der kan være rabat at hente ved at vælge deres løsning. Min a-kasse er en af de muligheder der ikke er koblet på en fagforening.

5. Bør jeg overhovedet være med i en A-kasse

Nogen mennesker kan være så eftertragtet for arbejdsmarkedet, at det er umuligt ikke at få arbejde, den gruppe bør ikke være medlem af en a-kasse. Det giver simpelthen ikke mening at være medlem, hvis man på relativt kort tid kan få en anden og tilsvarende stillinge for konkurrencen på stillingerne er så lav.

6. Politisk holdpunkt

A-kasser koblet på en fagforening støtter ofte politiske partier, det er derfor vigtigt at du gør op med dig selv om du ønsker at støtte netop det parti som du ender med at betale til indirekte.

7. Beliggenhed

Nogen a-kasser kan have forholdsvis få placeringer, det skyldes selvfølgelig økonomien i dit valg. Men der er kan være langt til a-kasse kontoret fra din bopæl, og du vil blive bedt om at møde på deres kontor hvis du bliver ledig.