Shopping

Overvej dette, inden du køber dine madlavningsknive

Som familiens private kok kan man nemt overraskes af alle uforudsigelighederne og besværlighederne, madlavning bærer med sig – især hvis man er ny til ”jobbet”, eller hvis man ikke har andre til at hjælpe, fordi man lige er flyttet hjemmefra.

En værdsat ingrediens

Udover, at ingredienserne skal være på plads til måltidet, skal udstyret det altså også. Det er ikke lige så betydningsfuldt for selve smagsoplevelsen, men det er virkelig uundværligt for fremgangen under kokkereringen. Med Victorinox knive får du med sikkerhed fart på. Der er nærmest ikke noget, knive ikke kan bruges til at skære. Af netop den grund findes der ufattelig mange forskellige typer af knive: slagterknive, brødknive, udbenerknive, skinkeknive, tomatknive, urteknive, kokkeknive, og der er flere endnu. Nu, hvor knivene findes i så mange afskygninger, er der selvfølgelig også andre forskelle, såsom bølgeskær eller luftskær, bladlængde, knivskaft i træ eller plast osv. Den største prioritet i køkkenet er uden tvivl kokkens præferencer.

Skab de bedste forudsætninger for dine retter

Skal vi kigge nærmere på de forskellige egenskaber ved knivene, kan vi begynde med skaftet. Fra Victorinox fås knive med enten palisander træ eller Fibrox-plast. Skaftets materiale har egentlig ikke den store betydning for madens udkom i sidste ende, men det er klart fornemmest at lave mad med en kniv, man synes, er lækker i materiale og udseende. Palisander træ kan for nogle give en stemning af hygge eller elegance, mens Fibrox-plasten mere giver et indtryk af noget simpelt og professionelt. Skaftets form influerer nok i større grad på madoplevelsen, da det er vigtigt, at kniven ligger trygt og godt i hånden. Bladets længde varierer alt efter, hvad kniven er beregnet til at skære. Typisk er urteknive kortere end brødknive, som er en af de længere knive på markedet. Urter skal jo ofte finhakkes, hvor brød skal skæres groft igennem.