Bolig

Opnå besparelser ved brug af varmepumpe i boligen

Som boligejer har man som regel mange udgifter. Det at skulle forbedre og vedligeholde boligen kan blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man har overblikket i en travl hverdag. Der er nogle forskellige ting, som man kan gøre, hvis man ønsker at spare i hverdagen. Én af de mange ting som man kunne gøre er, at man kan anskaffe sig en varmepumpe.

En varmepumpe anvender, den naturlige varme som findes i luften til at producere varmeenergi til husstanden – både sommer og vinter. Ønsker man derfor at spare penge på elregningen eller har et fyr, som er dyr i drift, så kunne en varmepumpe være en god tilføjelse og alternativ til boligen.

To forskellige typer af varmepumper

Der findes to slags varmepumper – luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper (læs mere her).

Den førstnævnte benyttes typisk i sommerhuse og lignende, hvor den kun benyttes engang imellem. De er gode til at sikre et godt indeklima, og hvis man vil slippe for fugt og kælderlugt. Den bliver på den måde et billigere alternativ til radiatoren samtidig med, at den kan give ekstra varme på en af de koldere dage i vinterhalvåret.

Den sidstnævnte varmepumpe benyttes typisk i helårshuse, hvor man ønsker at opnå besparelser på lang sigt. Den kobles på varmevandsbeholderen og sørger derfor for varmen i radiatorer, gulvarme samt brugsvand. Denne type varmepumpe er en dyr men god investering og et godt alternativ til et eventuelt oliefyr. Denne type varmepumpe tager tid at tjene hjem, men den sikrer derefter en god besparelse hvert år.

Anskaf dig en varmepumpe allerede nu

Synes du, at en varmepumpe kunne være en god tilføjelse til din bolig, og kan du se de økonomiske fordele, du kan få ud af at anskaffe dig en varmepumpe, er der god mulighed for, at du allerede nu kan anskaffe dig en af disse. Såfremt du ønsker finansiering af din varmepumpe, er der desuden god mulighed for, at dette kan lade sig gøre.