Økonomi

Lad din opsparing yngle med June

June er den nye app fra Danske Bank, der er en investeringsportal. Investorernes Mobilepay, bliver app’en blandt andet kaldt. Men hvordan fungerer den, og er det trygt at lade en app investere dine penge?

Danske Bank har haft stor succes med deres app Mobilepay, de fleste danskere nok kender. I maj lancerede de deres seneste store satsning; June. Den skal sammen med Mobilepay være med til at fremtidssikre banken. App’ens formål er at gøre det simpelt for den almene borger at investere sine penge.

En løsning for den almindelige dansker

Mange danskere har penge stående på deres konto. Penge, der står til ingen eller meget lav rente. Med June kan du i stedet investere pengene — og app’en er ikke kun forbeholdt dem, der er kunder i Danske Bank. Der er altså ikke tvivl om, at der er et stort potentiale. Men hvordan fungerer det så i praksis?

100 procent digital løsning

June er en 100 procent digital løsning, hvor kunden får anbefalet en af de fem investeringsforeninger, der er i June. Foreninger, der blander aktier og obligationer. De anbefalinger, kunderne får, er baseret på kundens risikolyst samt økonomiske styrke.

Herefter investerer fondene i billige indeksfonde i udlandet, og derved bliver omkostningerne billigere end ved mange andre investeringsmuligheder. Samtidig sørger banken for at overvåge og tilpasse de enkelte fonde, så din investering ikke løber løbsk.

Når du anvender June, skal du ikke ned i banken for at starte. Faktisk skal du slet ikke i kontakt med banken; du kan starte udelukkende ved at bruge din smartphone. Det er dermed et produkt, der henvender sig til de kunder, der ikke har behov for personlig rådgivning, men blot ønsker at få deres opsparing til at yngle.