Bolig

Guide: Indretning af det moderne kontor

Har du tænkt over, hvor mange timer om ugen du bruger på kontoret? Det er med garanti mange timer. Derfor gælder det om at have så indbydende og produktivt et kontor som muligt. Og lige præcis dét kan du blive klogere på ved at læse med her. Her får du nemlig en håndfuld tips til indretningen af det moderne kontor.

Kontorstolen og skrivebordet er alfa og omega

Det er svært at komme udenom. Kontorstolen og skrivebordet har utvivlsomt den største rolle i forhold til, hvor godt et kontor er. Det er trods alt de to møbler, der danner grundstenen for dit kontor og din arbejdsstilling.

Derfor er det meget vigtigt, at du ikke går på kompromis med kvaliteten af dit skrivebord og din kontorstol. Især din kontorstol er vigtig, da den støtter din krop igennem en hel arbejdsdag. Det anbefales af mange eksperter, terapeuter og lignende at anskaffe en ergonomisk god kontorstol. På den måde er du sikker på at få så optimal støtte af lænd og ryg som muligt.

Har du overvejet at lægge gulv for at gøre rummet mere indbydende?

Mange kontorer er udstyret med gulvtæppe eller betongulv. Dog er disse to underlag bestemt ikke altid de bedste. Tit og ofte vil et trægulv være et bedre valg, da det vil få kontoret til at være mere indbydende og ikke mindst rart at opholde sig i. Derudover er trægulvet nemt at gøre rent, hvilket er et kæmpe plus i forhold til at holde en god hygiejne og et fornuftigt indeklima.

Gulvlaegger.dk bliver du klogere på, hvordan du får den bedste pris på gulvlægning. Har du ikke behov for nyt gulv, men derimod afslibning af det gamle, så finder du gode råd ved at klikke her.

Lys og lysindfald spiller også en stor rolle

Når du indretter dit kontor, skal du også have lyset in mente. Når du sidder foran en computerskærm, er det vigtigt, at du har noget lys omkring, så dit syn ikke bliver udsat for mere pres end højst nødvendigt. Derfor kan det anbefales at vælge et kontor med store vinduer, ovenlysvinduer og lignende. Er det ikke muligt, er det vigtigt, at du får valgt nogle gode lamper.

Få hjælp af professionelle til kontorindretningen

Det kan være svært at indrette sit kontor på egen hånd. Hvis du føler, at det er alt for svært, så kan du med fordel hyre en professionel til opgaven – for eksempel en boligstylist eller lignende. Der findes med garanti boligstylister og andre fagfolk, der har specialiseret sig inden for kontormiljøer osv.