Økonomi

Kom i gang med at investere i aktier

I dag er det blevet utrolig nemt at handle med aktier, så stort set alle kan gøre det. Overvejer du derfor også at gå i gang med at investere i aktier, så er der blot et par få ting, du skal sætte dig ind i, men ellers er det faktisk ikke meget sværere end at betale med Mobilepay eller at sende en besked over Messenger.
Der er flere grunde til at det er blevet meget nemmere at være med på aktiemarkedet i dag end for blot 10 år siden:

  • Følg med i aktier med en aktie app
  • Sælg og køb aktier direkte via din mobil
  • Brug en simpel platform via din net- eller mobilbank
  • Læs gratis aktietips på nettet
  • Deltag i webinar og kurser online

Ovenstående er blot nogle af de ting du kan gøre i dag, som ikke var muligt før. Men inden du går i gang, er der et par ting du skal være opmærksom på. Her får du et par gode råd. 

Vælg den rigtige platform

Der findes mange forskellige platforme, hvor du i dag med blot få klik kan komme i gang med at handle med aktier.
Det kan f.eks. være igennem populære investerings apps fra din bank, eller på den meget populære handelsplatform e-Toro. Flere unge investorer taler også varmt for den danske Nordnet.
Men at vælge den rigtige platform kommer ikke bare an på, hvad der er populært, men også hvad du synes passer til dig. Nogle steder er det måske gratis at lave en handel, men til gengæld er brugervenligheden ikke så høj. Andre steder er det super nemt og billigt, men du kan måske ikke handle kryptovaluta.
Derfor skal du finde en platform der passer til dine præferencer. 

Forstå det du investerer i

Selvom man kan blive rig på aktiehandel, så kan man bestemt også blive det modsatte, og derfor er det altid en god ide at forstå, hvad det er du handler med.
Du bør altså sætte dig lidt ind i de forskellige virksomheder og ikke blot smide dine penge i tilfældige aktier, der lige nu ser ud til at klare sig godt. Det er de færreste der har tjent penge ved et tilfælde.

Lav en plan

Du må som sagt aldrig bare sætte tilfældige penge i tilfældige aktier. Du bør altid have en plan. Hvor mange penge har du råd til at undvære i dit budget, og hvor mange penge har du råd til at tabe?
Hvad gør du, hvis du taber hele beløbet, eller hvad gør du, hvis du pludselig står med et kæmpe overskud. Dem der klarer sig bedst på aktiemarkedet, er ofte dem, der har en solid plan for, hvad de gør i forskellige situationer. 

Husk at undersøge skattereglerne

SKAT er altid kedeligt, men derfor skal du alligevel huske at undersøge reglerne. Nogle steder vil et evt. overskud eller underskud automatisk blive indberettet til SKAT, andre steder skal du selv gøre det. Det er heller ikke underordnet om dine aktiegevinster tæller som kapitalindkomst eller ej, så igen er det smart at kende reglerne på forhånd.