Nyheder

Giv dig selv økonomisk tryghed

Når det går godt, tænker man ikke altid over, at det måske ikke varer ved. Sådan forholder det sig for mange, når det gælder arbejdsløshed. Er man i arbejde, kan det føles som penge ud af vinduet at betale til en a-kasse. Og det er jo heller ikke nødvendigvis noget, man får glæde af nogensinde, men mister man først sit arbejde, vil man helt sikkert fortryde, at man ikke fik sig meldt ind i en a-kasse, mens tid var.

Husk det nu

Det kan godt svare sig at sætte sig lidt ind i de forskellige a-kasser. Nogle er nemlig dyrere end andre, så det er fornuftigt lige at se lidt på, hvor man kan spare nogle kroner. Her kan man søge efter en oversigt, hvor man kan se, hvad kontingentet er per måned, så man har noget at sammenligne med. Man skal naturligvis være opmærksom på, at nogle a-kasser kan være beregnet til en bestemt faggruppe, men ellers er der frit valg. Uanset hvad man betaler i kontingent, vil den ydelse, man modtager som arbejdsløs, være den samme sats, så man kan lige så godt melde sig ind i en billig a-kasse, hvis det blot er økonomisk dækning, man søger.

Fagforeninger og a-kasser

I nogle brancher kan det være en fordel at finde et sted, hvor der er både fagforening og a-kasse tilknyttet, og hvor man kan få rådgivning mere specifikt omkring den faggruppe, man selv er en del af, og hvor man kan få hjælp af nogle, som har mange års erfaring indenfor netop dette område. Men har man ikke det behov, kan man roligt vælge den billigste løsning. Det vigtigste er egentligt bare at huske at få det gjort i tide, for det giver indre ro, og så har man ikke noget at fortryde, hvis man skulle miste sit job.