Økonomi

5 bøger der inspirerer dig til at tjene penge

“Hvis du vil have success i livet, skal du ikke lytte til andre”.

Ovenstående er formentlig en sætning som du har set, hørt eller måske endda selv sagt før. Der er da uden tvivl også en sandhed i, at den der ved bedst om vores eget liv, er os selv. Særligt er det et faktum, at vi intet positivt opnår, ved at sammenligne os selv med større og bedre.

Men selvom nogle måske vil påstå det, så kommer alting altså ikke indefra. Nogle gange gælder det om at holde ører og øjne åbne, og lade andre bane vejen frem, imens du blot suger viden til dig. Dette gælder både under de helt små diskussioner i hjemmet, såvel som det gælder den dag, du åbner din egen forretning.

Måske står du lige nu i en situation, hvor minus på kontoen er en månedlig begivenhed, og at låne penge til tider er nødvendigt. Sådan behøver det ikke at være for altid. Herunder følger 5 bøger som inspirerer dig, til at blive succesfuld og rig. Det gælder blot om, at lytte til ordene, fra de som har prøvet det før.

1.  One red Paperclip – Kyle MacDonald

Har du nogensinde hørt om manden, som byttede sig fra en rød papirsklip til et hus i Kipling i Canada. I modsætning til iværksættere og andre succesfulde personer, så udsprang Kyle MacDonalds ide om den forunderlige byttehandel sig af kedsomhed.

Om end at MacDonald ikke var opsat på at skabe sig et stort og succesfuld navn, så endte det sådan. Foruden hans nye hus, så fik han en overvældende berømmelse og et job som foredragsholder med i bagagen

2.  Feel the fear and do it anyway – Susan Jeffers

Susan Jeffers er en helt gennemsnitlig psykolog fra Pennsylvania i USA. Dette faktum ændrede sig den dag hun besluttede at udgive bogen “Feel the fear and do it anyway”. Med et øjebliks virken gik hun fra at være en ukendt underviser i psykologi, til at være forfatteren bag en af verdens mest populære selvhjælpsbøger omhandlende at erkende sin frygt.

3.  ZERO to one – Peter Thiel

Her er der tale om manden bag Paypal, som desuden har investeret stort i det verdensomspændende sociale medie Facebook. I dag ejer han 10 % af Mark Zuckerbergs milliardvirksomhed, men alligevel er det ikke pengene alene, som optager den anerkendte investor.

“Zero to One” handler om hvordan du går fra ingenting til et startup potentiale, ved at spejle sig i fortiden og dermed finde fremtidens tendenser. Bogen handler om det psykologiske spil i, hvordan vores verden og dermed også de sociale medier ændrer sig.

4.  How to Be an Overnight Success – Maria Hatzistefanis

Når du lukker øjnene og forestiller dig et succesfuldt menneske med en millionvirksomhed i ryggen, så er det formentlig ikke en langhåret smuk kvinde i stilletter, som syner sig for dig. Men iværksættere kommer i mange farver og former. Det er Maria Hatzistefanis et levende bevis på.

I år 1999 stiftede hun det succesfulde hudplejemærke Rodial, som senere hen er blevet taget godt imod af både kendisser og privatpersoner. I bogen “How to be an Overnight Success” beskriver Hatzistefanis hvordan du skaber en succes fra dag til anden – som dog næppe er bygget henover natten.

5.  Kick-ass – Fra kælder til milliard – Jesper Buch

Også Danmark vrimler med seje personligheder, der på sin vis har skabt sig succes og anerkendelse. Et eksempel på disse er Just-Eat stifteren Jesper Buch. Derfor er det bestemt heller ikke en dårlig ide, at åbne op for hans fortælling i bogen “Kick-ass – Fra kælder til milliard”

For det var netop i et kælderrum i Kolding, at Jesper Buch startede sin million-branche. I dag er den solgt, og forretningsmanden lever nu af, at investere i andre folks drømme. Bogen Kick-ass er ikke kun til de der jager iværksætterdrømmen. Også Jesper Buchs ufattelige livssyn spiller en rolle i bogen, og det kan alle lære noget af.