Bolig

Hvilken gulvtype skal du vælge?

Står du og skal have lagt et nyt gulv, men er i tvivl om, hvilken gulvtype, der passer bedst til dine behov? Vi har fundet fordele og ulemper frem ved de mest gængse gulvtyper for at gøre valget lettere for dig.

Trægulv

Et trægulv består af massive brædder af træ, der er høvlet glatte. De fås i forskellige tykkelser, bredder og længder alt afhængig af træsorten. Trægulvet kan næsten ikke opslides. Det kan nemlig afhøvles igen og igen, når det begynder at se slidt ud. Trægulvet er også et rengøringsvenligt gulv, hvilket også gør det allergivenligt. Det er desuden behageligt at gå på og giver en god akustik. Én stor ulempe ved trægulvet er dog at træ som et naturligt materiale vil ”arbejde”. Det udvider sig, når det bliver fugtigt og trækker sig sammen, når det bliver tørt igen – og det vil føre til sprækker og revner med tiden. Et trægulv egner sig af den grund heller ikke til vådrum som badeværelse og køkken.

Epoxygulv

Epoxygulv passer godt ind i den moderne, nordiske indretning og kan faktisk bruges i alle rum. Epoxygulvet er et meget slidstærkt og samtidig rengøringsvenligt gulv. Det egner dig derfor især godt til rum, hvor der bliver vådt og snavset, hvorfor det faktisk er det mest populære gulv til bl.a. værksteder og garager. Epoxygulvet kan også etableres i et utal af farver, designs og former, og det giver derfor mulighed for at designe gulvet til den enkeltes behov og ønsker. Én ulempe ved epoxygulvet er dog, at det generelt er dyrere at etablere i forhold til mange andre gulvtyper – og det er umuligt at gøre selv.

Microcement gulv

Microcement er generelt en billig løsning og nem at arbejde med, og det kan bruges overalt i boligen – også udendørs, hvis man ønsker det. Et gulv i microcement er også meget slidstærkt og er derfor en populær løsning til badeværelset. Microcement fås også i et hav af forskellige farver, så der er alle muligheder for at designe et unikt gulv i microcement. En ulempe ved et microcement gulv er en lang tørretid – og så er microcement heller ikke resistent over for UV.

Polyurethan gulv

Et polyurethan gulv kaldes også et komfortgulv, fordi det har en blød gummibelægning, som giver gulvet en støddæmpende og støjreducerende egenskab. De giver en virkelig behagelig gangkomfort og fungerer desuden lydisolerende. Polyurethan gulve er desuden meget slidstærke og resistente over for bl.a. kemikalier og andre slidpåvirkninger – og så er gulvet også meget rengøringsvenligt uden revner eller sprækker. Én ulempe kan dog være, at gulvet kan være glat, hvis man går rundt i strømpefødder