Bolig

Høj sæson for ukrudt giver brandfare

I øjeblikket ser vi ukrudtet vælte frem alle vegne, dermed er det også høj sæson for afbrænding af ukrudt, hvilket tidligere har givet brandvæsnet uforholdsmæssigt meget at se til. I denne her artikel vil vi derfor se på hvad du skal gøre for at undgå, at den uskyldige ukrudtsbrænder, ender med fx. at sætte ild i dit redskabsskur.

Sådan brænder du ukrudt korrekt

Hvis du har styr på hvordan man behandler ukrudtet korrekt, så har du også bedre styr på en potentiel ildebrand. På trods af navn, forholder det sig nemlig sådan, at man ikke skal brænde ukrudt helt væk. Der skal faktisk slet ikke ild i det, i hvert fald ikke hvis man ønsker er langvarrigt resultat. Brænder man ukrudtet helt væk sætter planten bare gang i produktion af nyt materiale, og kommer i løbet af 14 dage tilbage. Hvis man derimod blot blancere planterne, så skade man plantens evne til at optage væske, men det ved planten ikke og forsøge at holde sig i live, men dør i løbet af få dage og visner så ind.

Pas på ved fundamentet

Der hvor ildebrandene typisk opstår er omkring fundamentet, specielt fordi der her samler jeg visneblade og andet brandbart materiale. Udfordringen er at holde sit fundament rent, man fristes til også at sige tørt, men lige netop i denne her sammenhæng har man ikke interesse i at noget er tørt. Faktisk er det ofte også i meget tørre perioder man oplever, at ukrudtsbrænderen har sat gang i dele af græsplænen.

Det anbefales, at man slet ikke i det tørre perioder anvender ukrudtsbrændere til håndtering af ukrudt, skulle man alligevel være meget ivrigt, så have en brandslukker eller en spand vand stående, det sidste man ønsker er, at få udløst en trådløs røgalarm, det kan nemlig blive en dyr fornøjelse hvis den har forbindelse til en alarm central eller direkte til 112, som så vil sende brandvæsnet til noget der måske er en falsk alarm.