Erhverv

Advokatbranchen er mere populær end nogensinde før

Flere og flere unge vælger i dag jura som deres uddannelse. Dette betyder, at populariteten af advokatstudiet og dermed advokatbranchen er steget gevaldigt på det seneste. En af grundene til dette er, at der er mange muligheder som advokat. Man kan vælge at blive en generalist, som har forstand på lidt af hvert, men man kan også vælge at specialisere sig inden for et bestemt område. På grund af dette er det en meget åben branche, hvilket for mange virker tiltrækkende. Hvis du overvejer at vælge advokatbranchen, kan du i denne artikel læse mere om nogle af de områder, du kan specialisere dig i.

Arveret

Hvis man har en interesse i at hjælpe mennesker i en svær tid i deres liv, kan man overveje at specialisere sig inden for feltet arveret. Her går man i dybden med arv, arvesager samt arveregler. Man kan agere som bobestyrer for efterladte, som kan have brug for hjælp udefra til at gå gennem en svær tid. Bobestyrer er især ideelle i arvesager, hvor arvingerne kommer i konflikt om, hvem der skal arve hvad. Hvis du ønsker at læse mere om en bobestyrers andre former for arbejdsopgaver, kan du klikke her.

 

Lejeret

Du har som advokat også mulighed for at hjælpe folk i andre stadier af deres liv. Med speciale i lejeret sikrer du retfærdig udarbejdelse samt behandling i forhold til det at leje af hus, lejlighed etc. Her kan det være i forbindelse med konflikter mellem udlejer og lejer. Det kan også være i forbindelse med problemer med skimmelsvamp, fraflytning eller istandsættelse. Faktisk indgår alle de problemer, som der kan opstå i forbindelse med leje, under lejeret. Dette speciale er derfor ligeledes et bredt felt, ligesom arveret er.

 

Udlændingeret

Et helt andet felt i advokatbranchen er udlændingeret. Her gælder det områder såsom asyl, familiesammenføring, opholdstilladelse, dansk statsborgerskab og lignende. I dette speciale vil du altså have mulighed for at hjælpe udefrakommende, som ønsker at være en del af det danske samfund. Ét af de spændende aspekter i dette felt er, at lovgivningen konstant ændrer sig på dette område. Du vil derfor som en advokat med speciale i udlændingeret være i udvikling konstant, således du kan føre dine sager efter den rette lovgivning på det givne tidspunkt.

 

Ovenstående er blot et udpluk af de specialer, som man kan specialisere sig i. Derudover er der for eksempel også speciale i bygge- og entrepriseret, erhvervsret, familieret og forældremyndighed. Mulighederne er mange, og der vil højst sandsynligt være et felt for alle, som vækker deres interesse. Uanset hvilken vej du vælger at gå som advokat, vil du i hvert fald arbejde i en branche, som af gode grunde er meget populær.