Erhverv Nyheder Økonomi

Frygten for terror får Danskerne til at holde ferie i Norden

Selvom de færreste helt vil indrømme det, og selvom terroristerne ikke skal have den tilfredsstillelse at opnå, hvad de ønsker, så kommer man ikke udenom, at stigningen i terrorhandlinger i Europa har skabt frygt hos danskerne. Det er noget man især lægger mærke til i turistbranchen, hvor rejsebureauerne melder om færre købte rejser, og nogle ellers populære rejsedestinationer som eksempelvis Tyrkiet helt bliver fravalgt. Det er et særligt hårdt slag for Tyrkiet, som ellers kontinuerligt har ligget i top 3 over danskernes fortrukne turistdestination de sidste mange år. Herudover er der også fald i rejser til de helt store turistressorts, hvor en masse europæiske turister er samlet et sted, da der indenfor de sidste par år er set en del terrorangreb mod turister i nogle af de mest populære lande.

I stedet for at rejse udenlands, er der en stigning i danskere, der bliver i Norden denne sommer.  Selvom det er en trist anledning, så er det selvfølgelig en god nyhed for turismen i Danmark og den økonomiske vækst, der sker som følge af flere turister.

Hos Stenaline ser man også en stigning i turister, der benytter deres færgerejser til at komme til Sverige, Norge eller til andre Europæiske lande. Det er ikke kun charterrejser, der er ramt denne sommer men også flyindustrien. ”Vi ser en stigning i salget ikke kun til danskere, men også til turister fra Centraleuropa. Mange vælger kør-selv-ferien til og pakkerejsen fra”. Dog er det ikke en udvikling, de spår til at blive permanent. ”Vi plejer at se en umiddelbar og kortvarig stigning i salget efter de her alvorlige hændelser, men når den værste skræk har lagt sig, stagnerer salget og falder tilbage på et mere normalt niveau”.

Hos sommerhusudlejere ser man også et stigende salg i sommerhusudlejningen i år. Normalvis er der en del ledige sommerhuse i de mindre populære sommerhusbyer, hvis pris derfor bliver sænket og udbudt som et ”last-minute-offer”, men i år skal du være heldig, hvis du vil finde noget ledigt her et par uger inden ferien.

Hvis du står i den situation, at du har ventet til sidste øjeblik med at bestille sommerferie, så er der stadigvæk godt nyt, selvom du sikkert ikke finder drømmesommerhuset i Danmark i denne ferie, så fortvivl ikke. Stenaline har eksempelvis en færgerute fra Holland til England, og efter Brexit i går, vil det engelske pund umiddelbart falde i værdi, hvilket vil gøre det billigere at feriere i London i højsæsonen. Du skal dog skynde dig, for faldet i kursen vil være midlertidig, og om et halvt år  vil værdien være oppe på næsten normalt niveau igen.