Erhverv

Er du træt af støj på kontoret?

Støj på kontoret er efterhånden desværre meget udbredt rundt omkring i de åbne kontorer. Næsten halvdelen af de kontoransatte oplever, at de bliver udsat for forstyrrende støj i mere end ¼ af arbejdstiden. Støj og larm på arbejdspladsen har desværre mange konsekvenser for medarbejderne. Det kan nemlig være meget svært at koncentrere sig i et støjende miljø – og det sænker produktiviteten. Det kan også føre til bl.a. hovedpine, hvis man konstant sidder i et støjende miljø og ikke kan høre sig selv tænke.

Heldigvis er der meget, man kan gøre for at mindske støj på kontoret – også selvom der er tale om et såkaldt storrumskontor, hvor alle arbejdsstationer befinder sig i det samme store kontorlokale. Vi har her samlet nogle gode råd til dig, der er træt af støj på kontoret.

Brug akustikvægge mellem arbejdsstationerne

Akustikvægge er en god mulighed for at opdele arbejdsstationerne lidt. Akustikvægge er nemlig lydabsorberende vægge, som kan opstilles mellem de forskellige arbejdsstationer, og de tager faktisk en stor del af støjen – specielt når man sidder relativt tæt sammen. Akustikvægge kan således sænke lydniveauet og gøre det nemmere for medarbejderne at koncentrere sig om deres arbejdsopgaver. Akustikvægge kan også bidrage til at medarbejderne heller ikke bliver forstyrret ved synet af hinanden – selvfølgelig alt efter størrelse.

Opdel kontoret med flere små rum

Akustikvægge kan gøre meget i sig selv, men de tager ikke al støj på kontoret. I mange tilfælde kan det derfor være en god idé at stille små lokaler til rådighed for de medarbejdere, der tit har brug for at arbejde koncentreret. Det betyder ikke, at I skal have gang i de store byggeprojekter for at få flere lokaler på kontoret. Det kan ordnes nemt og hurtigt med en telefonboks til kontor. En telefonboks er nemlig et rum, som kan placeres i et større rum – og de findes i et hav af forskellige størrelser, så de kan bruges til små og store møder eller blot som kontor til en enkelt medarbejder – alt efter behov.