Erhverv

Dansk iværksætter spinder guld på gammelt garn

I løbet af de sidste år han en lang række gamle danske industrier og brancher fået nyt liv på nettet. Årsagen til dette skyldes først og fremmest den øgede e-handel der har gjort det lettere at spore ændringer i danskernes forbrug, og en af de industrier der lige nu nyder størst succes er hobbyindustrien, hvor især garn og strikkeartikler er blevet et kæmpe hit.

Dansk iværksætter spinder guld på sit garn

Årsagen til den sigende popularitet for hobbyindustrien skyldes primært at flere ældre end forventes har taget e-handlen til sig. Således er det de ældre imellem 45-65 år der bruger flest penge, når de handler på nettet. Til gengæld handler det lidt sjældnere end den yngre generation.

Som følge af de ældres nye forbrugervaner er der i løbet af de sidste par år kommet en lang række nye webshops der forsøger at spinde guld på de ældres garn, og en af dem er den unge iværksætter Dennis Drejer, der i 2014 valgte at starte webshoppen Rito.dk. siden 2014 har der været fart på og Dennis Drejer har således allerede solgt over 10.000 kilometer garn. Og fremtiden ser stadig lys ud ifølge den unge iværksætter.

”Som det ser ud lige nu, så er strikning en hobby, der er kommet for at blive. Hvor det for et par år siden primært var folk over 55 år der købte garn kan vi se at den gennemsmittelige kunde i dag er blevet noget yngre.”

Flere unge strikker deres eget tøj

Em af forklaringerne på denne udvikling er ifølge flere livsstilseksperter at mange unge gerne vil sætte et mere personligt præg på deres garderobe, samt at spare penge og derfor er der i dag flere unge der vælger at lave en større del af deres eget tøj selv. Som et udslag af dette er der i løbet af de sidste par år kommet en lang række nye strikkeklubber til over hele landet fra det indre København til det yderste Vestjylland.

”Vi kan se at flere og flere unge er blevet langt mere prisbevidste, end de var før finanskrisen, og det er især folk under uddannelse, der vælger at tage strikkepinden i den anden hånd og få gang i strikkeriet.”

I forhold til tidligere er der også især flere unge, der vælger at reparere sit tøj, hvis der opstår huller, eller andre former for slid frem for at smide det ud.

Større konkurrence i markedet i løbet af kort tid

Med den stigende efterspørgsel efter garn på nettet er der helt naturligt kommet flere nye webshops til som forsøger at få en bid af det galoperende marked men dette er dog ikke noget der bekymrer Dennis Ritter: ”Konkurrence er altid godt for forbrugerne og i sidste ende også for os producenter og distributører, da vi hele tiden bliver nødt til at blive bedre til at levere gode priser og en god oplevelse til vores kunder. Men sådan som det er lige nu, så er der masser af vækst i dette marked.

Og ligesom mange andre, så vil Dennis Ritter da heller ikke afvise at man på et tidspunkt kunne begynde at kogge imod udlandet: ”Både Norge og Sverige er spændende markeder, hvor der ligesom herhjemme er en stor efterspørgsel efter garn, men der er vi ikke helt kommet til endnu, slutter han af.