Bolig Nyheder Økonomi

Det danske boligmarked er stadig brandvarmt – boligkøbere bør være opmærksom på boligfælder

Det danske boligmarked fortsætter med at være brandvarmt. Især i København og Aarhus er der rift om boligerne og priserne fortsætter med at stige.  Flere branchefolk opfordrer nu mulige boligkøbere til at være særligt opmærksom på boligfælder.

Boligpriserne fortsat på himmelflugt

På trods af store prisstigninger på både huse og lejligheder sidste år så fortsætter boligpriserne med at stige i hele landet. I løbet af 2015 steg boligpriserne samlet set med 6,4 % for boliger, 10,8 % for lejligheder og kun 1,5 % for sommerhuse. Og samme tendens har gjort sig gællende i 2016 hvor prisstigninger forventes at ligge en smule lavere målt på årsbasis. Den Internationale Valutafond, IMF, har i løbet af 2015 og 2016 opfordret til politiske tiltag der skal være med til at bremse de nuværende prisstigninger.

Det er især de rekordlave renter der er med til at presse priserne i vejret. 2015 blev således et rekordår for billige lån hvor man kunne få et 30 års fastforrentet lån til 2% i rente. I 2016 er det især i København og Aarhus at huspriserne er steget mest og det får nu flere branchefolk til at advare mulige boligbobler i storbyerne og deciderede boligfælder for førstegangskøbere.

Boligejere skal være opmærksom på boligfælder

Det er især frygten for hurtige handler der vækker bekymring. Indtil videre er der registeret flere tilfælde hvor de udbudte ejendomme ikke har været godkendt til beboelse. Derudover er der også en frygt for at der betales sorte penge især når det handler om at få en andelslejlighed i enten Aarhus eller København hvor efterspørgslen er meget stor.

Og som en sidste ting er der registreret sager hvor boligsælgere har løbet fra deres aftaler hvorfor det anbefales at man altid rådfører sig med en god boligadvokat på forhånd inden man går på jagt efter sin næste bolig.

Udlandet løbet fra Danmark

På trods af de mange bekymringer herhjemme så kan de danske boligpriser dog slet ikke følge med det tempo der ses i både vores nabolande og i restren af Europa. Til sammenligning så steg boligpriserne i med over 35% i London sidste år, og priserne for en 80 kvadratmeter lejlighed i både Oslo og Stockholm ligger i dag 50% højere end i København. København og Aarhus ligger til sammenligning på samme prisniveau som Dublin og Madrid.

Prisen for en 80 kvadratmeter lejlighed i København handles lige nu til en pris på 2.5 millioner kroner.