Økonomi

Bliv klar til studiestart

Sommerens afslutning står for døren, og for rigtig mange betyder det særligt én ting: Studiestart. For mange betyder det en hel ny start på en gymnasieuddannelse, en bachelor eller noget helt tredje. Men fælles for alle begyndelser er, at det kræver en god portion forberedelse. Læs med her og få et overblik over, hvilke ting du først og fremmest bør kigge på, så du er sikker på at blive klar til studiestart.

 

Pak skoletasken

Du kan måske huske, hvordan det var at være barn og glæde sig utrolig meget til at starte i skole efter sommerferien, fordi man havde fået en helt ny skoletaske i ens yndlingsfarve og med tilhørende gymnastiktaske. Begejstringen for en ny skoletaske er måske ikke helt den samme, når man starter på universitetet – men derfor er skoletasken stadig nødvendig, så man kan transportere computer, bøger osv. frem og tilbage.

Inden studiestart er det også utrolig vigtigt at være sikker på, at man har en velfungerende computer. Uanset hvilket studie, man er kommet ind på, vil det i løbet af alle semestre blive nødvendigt at skulle tage noter samt skrive og aflevere opgaver på computer. En stor del af pensum vil i mange tilfælde også skulle findes eller læses digitalt, og nogle uddannelser kræver, at man skal kunne køre en bestemt række programmer.

 

Ha styr på økonomien

Har du hverken taske eller en ordentlig computer, kan studiestarten ende med at koste en del penge. Samtidig er det på denne tid, at mange flytter hjemmefra og dermed skal begynde at have styr på sin egen økonomi. En af de bedste måder at hjælpe sin økonomi på er selvfølgelig ved at anskaffe sig et studiejob. Dog kan det være en stor hjælp med et lille lån til at få en god start. Med et kviklån kan du nemt og hurtigt låne et lille pengebeløb, du kan betale tilbage, så snart du har fået et studiejob og tjent pengene ind igen.