Økonomi

Registreret i RKI – bør man optage kviklån?

At låne penge kan for nogle være en stor hjælp i hverdagen. For dem, der akut står og mangler penge sidst på måneden eller for dem, der rigtig gerne vil på sommerferie men ikke selv har budget til det. Nogle optager også et lån, fordi de drømmer om at starte deres egen virksomhed op.

At låne penge til ovenstående er typisk ikke noget, man gør ved et almindeligt banklån. I stedet optager man et kviklån. Herunder kan du lære mere om, hvad det vil sige at tage et kviklån. Du vil også finde vejledning i et lån trods RKI. Hvad der er fordele og ulemper ved det, og hvad du skal være særligt opmærksom på.

Hvad er et kviklån?

Kort sagt er et kviklån en hurtig og nem måde at låne et mindre beløb penge på. De fleste, der optager et kviklån, bruger pengene på deres forbrug. For mange kan et kviklån være en god mulighed for at få lidt luft i økonomien.

Som der altid vil være, når man låner penge, er der både fordele og ulemper for at optage et kviklån. Det er derfor en god idé at tænke sig godt om inden. Herunder er samlet en række fordele og ulemper ved kviklån.

Fordele:

  • Det er en hurtig og nem måde at låne penge på, hvis der opstår noget akut. Typisk står pengene på din konto 1-2 dage efter
  • Pengene kan bruges på, hvad du vil. Alt fra at betale en regning, til en sommerferie eller til at starte egen virksomhed op
  • Du behøver ikke stille nogen form for sikkerhed for pengene – eksempelvis i form af bil eller hus

Ulemper:

  • Man kan blive fristet til at optage unødvendige lån
  • Kan ende med at være dyrt at optage lånet. Du skal være sikker på, at du kan betale lånet tilbage til tiden

Du kan her læse meget mere om kviklån og finde nogle af Danmarks bedste udbydere på markedet.

Lån trods RKI

Hos de fleste udbydere kan man ikke låne penge, hvis man er registreret i RKI, som er et register over Danmarks dårlige betalere. Men dette gælder ikke hos alle udbydere. Dog er det meget sjældent en god idé at låne penge, når du er registreret i RKI. Det kan nemlig hurtigt blive en ond cirkel, hvor man pludselig ender med at have endnu mere gæld, end man havde i forvejen.

Samtidig er det dyrt at optage et kviklån, når man er registreret i RKI. Som oftest er der høje renter, store gebyrer og afdrag, og man vil typisk være nødsaget til at pantsætte nogle af sine ejendele. Hvis man står i RKI, bør man kun låne penge, hvis man er 100% sikker på, at man kommer til penge inden for meget kort tid, så man er sikker på at kunne betale alle sine lån tilbage.

Her kan du læse meget mere om lån trods RKI, om hvordan du håndterer situationen, og om hvordan du måske kan håndtere dine pengeproblemer uden at skulle låne flere penge.