Erhverv

Undgå indbrud i butikken

Er du butiksejer ved du allerede, at tyverier og indbrud er et stigende problem i næsten alle brancher i detailhandelen. Tendensen går mod mere organiseret kriminalitet, hvor flere arbejder sammen. Hører du til de mange, der for tiden overvejer at springe ud som butiksejer, får du her et par gode råd til, hvad du kan gøre helt fra start, for at minimereproblemerne.

Butikkens placering og omgivelser er afgørende

Det er selvfølgelig ikke raketvidenskab, men det skader alligevel ikke at nævne, at butikkens placering har betydning for risikoen for indbrud. Dårlig gadebelysning, øde områder og lignende forhold vil altid tiltrække de mere lyssky elementer. Det samme gør sig naturligvis gældende, hvis der er bagindgang fra en baggård, eller hvis placeringen i det hele taget ligger i et særlig belastet område. Ældre butikslokaler vil også typisk være bagud med sikkerheden omkring låsesystemer mv.

Som nystartet er økonomien som regel en vigtig faktor, og de mere tvivlsomme butiksplaceringer vil, alt andet lige, typisk være de billigste. Men overvej, om der eventuelt i starten kan spares et andet sted, så placeringen kan blive bedre. Ellers er der heldigvis forskellige ting du kan gøre for at sikre butikken bedre – mere om det senere.

I første omgang bør du få dig en snak med ejendomsmægleren om mulighederne i dit område. EDC-mæglerne er som regel et godt bud, når det handler om butikslokaler og erhvervsejendomme generelt. Kontakt dem direkte på denne hjemmeside, hvis du påtænker at starte op omkring Næstved og omegn. Her har de nemlig attraktive butikslokaler i kartoteket netop nu. Det har de i øvrigt over det meste af landet, så søg på hjemmesiden, hvis du påtænker andre lokaliteter, eller ring og spørg ad for helt opdateret info.

Opgrader selv butikkens sikkerhedsniveau

Selv om du måske ender i et ikke optimalt butikslokale, er der heldigvis meget, du kan gøre, for at opgradere sikkerheden og afskrække eventuelle indbrudstyve. Først og fremmest er det vigtigt at ”skilte med”, at der ikke er nogen grund til at forsøge sig i netop din butik. Alarm og overvågning er i dag helt almindeligt, og selv om det er en investering, er den tjent hjem, hvis bare den forhindrer et enkelt indbrudsforsøg. Sørg for, at alarmer og bevægelsesdetektorer er synlige, og sæt også advarselsskilte op.

Et indbrud koster nemlig langt mere, end den erstatning du måske kan få fra forsikringsselskabet. Smadrede ruder og ødelagt inventar kan tvinge dig til at lukke butikken i en periode, og den tabte omsætning er der ingen, der dækker. Selv om det ikke er din skyld, påvirker et indbrud også hele stemningen omkring butikken på en negativ måde, og det skader ofte omsætningen i en periode.

Som udgangspunkt bør du ikke opbevare kontanter og andre lignende værdier på adressen, men er der alligevel behov for det, bør du have et pengeskab til formålet. Det behøver ikke være så dyrt endda, og det er endda mange steder muligt at købe brugt. Se for eksempel det store udvalg på Danskpengeskabsindustri.dk, hvor der er modeller og størrelser for enhver pengepung.

Du bør også få lavet et generelt sikkerhedstjek af lokalerne. Kontakt den lokale låsesmed, som typisk vil kunne tilbyde en hurtig gennemgang af låse og vinduer. Det koster ikke alverden, og du bestemmer jo selv, om du vil følge fagmandens råd. Under alle omstændigheder kan det give dig en god fornemmelse for, hvordan den overordnede sikkerhedsstatus ser ud. Låsesmeden kan også være behjælpelig med både dimensionering og opsætning af eventuelle alarmer og overvågningsudstyr.