Bolig Økonomi

Slip af med flisepest med en fliserens

Stort set alle fliser bliver på et eller andet tidspunkt ramt af flisepest, og mange tror, at de bliver nødt til at skifte fliser for igen at få dem til at se flotte ud.

Heldigvis har vi en god nyhed til dig: Du behøver ikke skifte dine fliser, du skal blot foretage en rensning af fliser, og så ser de igen ud ligesom dengang, hvor du købte dem.

Hvis du er ramt af flisepest, får du her nogle gode råd til, hvad du kan gøre ved det.

Hvorfor er mine fliser ramt?

Hvis dine fliser ser grimme ud, er de højst sandsynligt ramt af flisepest. Flisepest er en bred definition af mere end 900 forskellige arter af flisepest med forskellige navne. Hvis din terrasse eller fliser er ramt, er du nok ikke så interesseret i at vide, hvilken type du er ramt af.

Fliser bliver typisk ramt, fordi flisepest godt kan lide områder med skygge og fugtige miljøer. Her passer det danske klima ret godt ind til flisepest, og derfor er eneste mulighed rensning af fliser.

Du kan læse meget mere om fliserens her.

 

Hvordan foretages en fliserens?

Det kommer lidt an på, hvad man er ramt af. Hvis du er ramt af alger, kan man påføre en skum, som fjerner algerne.

Du kan gå ned i din lokale byggemarked, de burde have ting til rengøring. F.eks. Bauhaus, Jem og Fix eller Harald Nyborg.

Det er især vigtigt med forebyggelse for at undgå flisepest og dermed mindske risikoen for, at du skal foretage en fliserens.

 

Hyr et professionelt firma

For de fleste vedkommende kan det anbefales, at man hyrer et professionelt firma til at stå for fliserens, da de er langt mere effektive, end du selv er. Desuden ved de præcis i hvilken mængder, de skal bruge for at gøre dine fliser pæne igen.

Hos et firma som Nanostone kan de desuden komme ud hvert år og foretage en effektiv algebehandling. På den måde er du sikker på, at dine fliser fremover forbliver pæne.

 

Sådan forebygger du

Selvom du forebygger, kan du ikke være helt sikker på, at du slipper for at skulle foretage en fliserens, men derfor er det stadigvæk en god idé at gøre.

Du skal sørge for løbende at fjerne ukrudt og blade, da de danner skygge, og dermed øger risikoen for, at du får flisepest.

For bedst mulig behandling er det vigtigt, at du hele tiden gør dette. Blade skal fejres væk med det samme, og det har den fordel, at det også ser pænest ud.