Erhverv

Tør du gamble med pensionen?

Når man når en vis alder, er der mange, der begynder at gå og tænke på, hvad de skal lave når de bliver gamle og arbejdsmarkedet ligger bag dem. Rigtig mange har en forestilling om et otium der består af masser af kultur, restaurantbesøg og ikke mindst lange rejser, der ikke var tid til mens der var et 8 til 16 arbejder der skulle passes.

Er økonomien til det?

Desværre er der mange, der må sande at virkeligheden ser en hel del anderledes ud end drømmen om den perfekte pensionisttilværelse. For mange viser det sig nemlig, at økonomien ikke er så god som de havde håbet, og pensionen rækker ikke lige så langt som drømmene.

Mange kommer for sent i gang med deres pensionsopsparinger, og begynder først for alvor at spare op, når pensionen er i sigte. Desuden er der også mange, der går rundt med pensionsopsparinger, som de slet ikke får nok ud af.

Få tjekket din opsparing

Du kan altid tjekke hvor meget du har opsparet hos dit pensionsselskab, og det er meget tænkeligt at beløbet kan komme bag på dig både i den positive og negative retning. For det kan sagtens være at der står millioner, hvilket lyder at mange penge, men skal de deles ud på eksempelvis 20 år er det pludselig ikke så mange penge.

Det kan være en rigtig god ide at kontakte en uvildig formuerådgiver som eksempelvis Miranova, der kan se på din opsparing med et sæt friske øjne. De kan også hjælpe dig med at investere, så du får mere ud af din opsparing, end du sandsynligvis gør ved dit nuværende selskab.

Miranova formidler mere end 3,5 milliarder kroner for deres kunder, og har mange års erfaring med at lave de rette investeringer, der sikrer det højst mulige afkast. Du kan på deres hjemmeside også teste din opsparing og se hvordan den klarer sig.

Uanset hvad du gør, så er det en rigtig god ide at få tjekket op på din pension, medmindre du har lyst til at gamble med dit otium.