Erhverv

Fremtidssikret job? Få 3 tips her

Går du med en drøm om at tage en uddannelse inden for den nærmeste fremtid? Så ved du nok som så mange andre, at det kan være svært at vælge imellem de mange uddannelsesmuligheder, samtidig med at der er et hav af spørgsmål, der skal besvares, inden du beslutter dig: Hvordan overlever jeg på en SU?

Hvilken uddannelsestype passer bedst til mig? Og hvilken uddannelse har de mest fordelagtige fremtidsmuligheder? Specielt det sidste spørgsmål giver mange folk hovedpine, og derfor kan du med fordel læse videre og lære mere om 3 jobs, der garanterer dig mange år på arbejdsmarkedet fremover.

Advokat

Hvis du vil garantere dig selv et fremtidssikret job, kan du med fordel uddanne dig til jurist eller advokat. Der findes et væld af forskellige specialer inden for denne uddannelse, og du kan eksempelvis blive erstatningsadvokat, forsvarsadvokat eller specialisere dig inden for erhvervsret. Du kan blive meget klogere på de mange retninger her.

Naturvidenskabelig uddannelse

Der vil være rigeligt med arbejde at finde, hvis du bliver uddannet inden for naturvidenskab – det kan eksempelvis være datalogi, matematik eller biomedicin, hvor prognosen siger, at der i fremtiden vil blive behov for 40 % flere uddannede med denne baggrund.

De kreative fag

Der vil i fremtiden mangle mennesker inden for de mere kreative fag med fokus på innovation og udvikling, der kan sikre Danmark stigende konkurrencefordele på et internationalt marked. Der er i løbet af de sidste par år også flere uddannelser inden for den kreative branche, der har set dagens lys, så du kan med fordel gå på opdagelse i de mange forskellige muligheder.

Hvordan vælger jeg den rette uddannelse?

Når du skal vælge uddannelse, skal du ikke kun tage stilling til, hvilke uddannelser der sikrer dig job i fremtiden. Husk, du skal bruge resten af dit liv inden for den pågældende branche, du vælger, hvorfor det også er vigtigt, at du finder faget spændende og udfordrende – du kan med fordel også vælge en branche, hvor du har mulighed for at efteruddanne dig senere i livet. Spørg dig selv, hvad du godt kan lide, og hvorfor du kan dette.

Forhold dig så ærligt som muligt til dine styrkesider, og find ud af hvad du ikke er interesseret i – dette er ofte nemmere end at forholde sig til de ting, som du godt kan lide. Hvis du er tvivl om dine egne stærke sider, kan du spørge familie eller venner, som kender dig godt. De vil uden tvivl have et klart billede af, hvem du er, og hvad du muligvis er særligt god til. Måske du besidder nogle sociale kompetencer, som du ikke selv havde taget med i dine overvejelser.