Bolig

Sådan underholder du dig selv på bilferien

Sommerferien 2019 er ovre for de fleste danskere nu, men det betyder ikke, at rejserne er sat på pause. Mange mennesker tager stadig på en weekendtur til udlandet eller måske bare til grænsehandlen mellem Danmark og Tyskland for at fylde hjemmets depoter op. Senere på året og i starten af næste år rejser mange familier, vennepar, skoler osv. til Alperne og Norden for at stå på ski, og typisk når de frem vha. bilen. Men vi kender alle problemet med bilferier – nogle gange står timerne bare stille. Hvad kan man gøre for at få tiden til at gå hurtigere? Her kan du læse om aktiviteter, man kan lave i bilen (såfremt man ikke er chaufføren).

Lær nye færdigheder

Hvis du skal rejse til udlandet, kan du prøve at lære nationens sprog. Inden du tager på afsted, kan du finde ord- og opgavebøger, som du kan udfylde i bilen – på ingen tid vil du kunne nogle få sætninger på sproget. Du kan også installere applikationer til mobiltelefonen med fokus på sprogudvikling, der ikke nødvendigvis behøver wi-fi.

Måske er du fan af at høre musik. I så fald kan du lave en playliste med nye sange på og se, om du kan lære teksterne at kende inden tur er forbi. Eller også kan du øve dig i at tegne, mens bilen er i bevægelse.

Slap helt af

Der er ingen grund til at stresse over, at I først når jeres destination om 7 timer. I stedet bør du se på det med andre øjne: du har muligheden for at læne dig tilbage og tage det roligt. Du kan tænde for sædevarmen, skrive dine tanker i en notesbog eller kigge på dine omgivelser gennem vinduet. Find den perfekte bil, der passer til din rejse f.eks. Kia Sportage. Har du ikke råd til nye biler, kan du finde brugte Audi’er og andre bilmærker til lave priser – så sikre du dig en komfortabel tur.