Bolig

Sådan slapper du bedst af i hverdagen

Det kan være svært at finde tid til sig selv i hverdagen, og det kan være endnu sværere at slappe ordenligt af. Det kan også være svært at finde ud af, hvordan man mest effektivt slapper af. Du får her 3 gode råd til, hvordan du bedre kan få slappet af, når du har brug for det.

Find en hobby

For de fleste mennesker er det afslappende at have en hobby. Man laver noget at man godt kan lide, hvor man har mulighed for at koble af. Selvom man slapper af, stimuleres hjernen stadig, da man aktivt er i bevægelse, og hjernen arbejder også, når man tænker. Der findes mange forskellige muligheder, når det kommer til at finde en hobby. Det kan godt være, at der skal prøves nogle ting før man finder det som giver mening for én at lave. Så længe du ikke giver op finder du helt sikkert noget.

Noget i ørerne

Det er afstressende at læse, men det er sjælendt at man har mulighed for at læse i længere tid af, gangen. Hvis man læser et par sider, har man glemt det næste gang man sætter sig for at lyse. Derfor er lydbøger et godt alternativ. Lydbøger er også en fordel, da man har mulighed for at høre det, selv når man laver noget andet. Man kan slappe af, og være noget bedre i det man står i. Så lydbøger er meget fleksible, og kan bruges når du gør rent eller laver mad. Man kan få nogle gratis lydbøger, så man kan komme i gang, og finde de bøger som passer bedst til ens smag. På Gratislydbog.dk, er der et stort udvalg af bøger, så der helt sikkert vil være noget som falder i din smag.

Indre ro

Mange nøder at afstresse med enten meditation eller yoga. Man kan også smide noget mindfulness ind, når man virkelig har brug for at koble af. Det hele er yderst effektivt, det handler bare om at finde det, som fungerer bedst for én selv. Det kan være at yoga kræver for meget, men meditation eller mindfulness er helt perfekt, hvor man bare skal sidde stille og lytte. Der er rigtig mange lydfiler tilgængelige, så man kan finde præcis den der virker. Der er mange forskellige stemmer, toner og dybder. Man kan ikke undgå, at man støder på nogen at man virkelig ikke kan slappe af til, men der skal nok være en lydfil derude, med den helt rette beroligende stemme. Mange bruger mindfulness kort tid før de går i seng, så man undgår tankemylder når man lægger sig. Mindfulness kan gøres selv, så det skader ikke at prøve, så man kan se om det har effekt.