Økonomi

Sådan kommer du i gang med investering

At investere er noget som mange er bange for at komme i gang med. Mange tænker, desværre, at det er besværligt, for risikabelt, eller at det kun er for de rige. Husk på, at renters rente er en vigtig del af investering, og du bør derfor komme i gang så hurtigt som muligt – men samtidig skal du også tænke dig om.

Tag det første skridt

Det første, store skridt indenfor investering i aktier, er at komme i gang. Til at starte med, skal du have oprettet et depot, som er en konto til dine værdipapirer. Det hele kan i dag gøres digitalt, og du kan lynhurtigt oprette et depot hos diverse handelsplatforme, som gøres med NemID. Har du planer om at gøre det så nemt for dig selv, med en semi-automatisk månedlig investering, så er Nordnet oplagt at bruge, da de har en smart funktion kaldet Månedsopsparing. Derudover har Nordnet også en lav kurtage på danske aktier, så hvis man vil gøre det så let som muligt, så er Nordnet det oplagte valg. Hvis du har interesse i at købe primært danske aktier, er det også typisk her, du vil finde den laveste kurtage.

Læg en strategi, og sæt nogle mål

Når du har oprettet din konto, skal du have lagt en strategi. For at gøre det så nemt som muligt for dig selv, så skriv din strategi ned, og sørg for at du holder fast i den. Hvis du har planer om at investere igennem en virksomhed, du selv ejer, så bør du prøve https://tjekrevisor.dk/ for at sikre dig, at du ikke gør noget ulovligt eller usmart. Du bør også have dig nogle mål, der gør det hele lidt sjovere. Et godt mål er at tjene x antal kroner indenfor det første år – husk at være realistisk med din målsætning. Prøv at sigte efter at få et afkast på 4% det første år, 5% det næste år osv. Tænk også over, hvornår du skal bruge pengene – er det indenfor kort tid, bør du måske bare beholde pengene på din bankkonto, men hvis der går flere år, så kan aktieinvestering sagtens være for dig. Prøv at have in mente, hvor høj risikovillighed du vil have – der findes flere onlineberegnere, som kan lægge en investeringsplan for dig. Jo længere tid der går, inden du skal bruge pengene, jo højere risiko kan du påtage dig.

Sæt dig ind i, hvad du investerer i

Hvis du f.eks. ønsker at lave etiske og miljøbevidste investeringer, er det nok ikke våbenindustrien og fossile brændstoffer du skal investere i. Tænk over det når du handler enkeltaktier, men husk også at tjekke det, hvis du investerer gennem en investeringsfond – man kan finde information på nettet om de fleste investeringer.