Ledelse

Sådan løser du bedst konflikter

Nogle gange kommer vi skævt ind på hinanden. Når dette sker, kan vi være heldige, at det går over af sig selv, men andre gange ender vi en konflikt med et andet menneske. Nogle konflikter er relativt lette at løse og kræver ikke det store arbejde. Andre konflikter er derimod ekstremt svære at finde en god løsning på, og i de værste tilfælde ender de modstridende parter med at give op og leve i uvenskab. Dette er en skam, da man med de rette værktøjer vil kunne løse en hvilken som helst konflikt. Til tider kræver det dog noget professionel rådgivning.

Hvem kan hjælpe?

Hvis det er nødvendigt med professionel hjælp til at løse din konflikt, spekulerer du måske allerede over, hvor denne hjælp kan findes.

Her vil et godt bud være en såkaldt mediator. En mediator er en konfliktmægler, som er mester i at få folk til at mødes og nå frem til en løsning på ellers umulige problemstillinger. Med hjælp fra Mediator – Leilaboel.dk vil du få de rette redskaber til at komme tilbage på god fod med hvem end du er i konflikt med. Derudover vil du få nogle værdifulde værktøjer og metoder til konfliktløsning med i bagagen, som du vil kunne bruge fremadrettet, hvis lignende situationer opstår.

3 trin til konfliktløsning

Det kan virke helt uoverskueligt at skulle løse en konflikt, da den måske har hobet sig op og pludselig er meget større end ved udgangspunktet. Derfor giver vi nogle gange op, før vi overhovedet har gjort et reelt forsøg på at løse konflikten. Med hjælp fra en mediator løses konflikten i mindre bidder af tre trin, hvilket gør det hele mere overskueligt:

  1. Forståelse

  2. Accept

  3. Fælles løsning

Man behøver ikke nå frem til enighed, men en forståelse for og efterfølgende accept af hinandens synspunkter er afgørende for at nå frem til en fælles løsning.