Bolig

Gode råd til indretningen, når du skal bo med børn

Nogle mennesker mener, at det kan være vanskeligt at få drømmen om den smukke boligindretning til at harmonere med børn i huset. Her får du gode råd til, hvordan du bedst og smartest kan indrette dig med børn i huset.

  • Orden og system. Det kan ofte være en god idé at skabe orden i børnenes ting, tøj, legesager og lignende, så der er et helt konkret sted, hvor tøjbamserne for eksempel passer ind og har hjemme. I denne forbindelse har du desuden god mulighed for at vælge nogle flotte kasser eller kurve, sådan at disse ikke blot fungerer som ”kedelig” opbevaring, men som derimod også kan pryde rummet smukt og dekorativt.

  • Vælg de rette materialer i dit hjem. Det er en god idé at vælge materialer efter at du skal bo med børn, da nogle materialer tager bedre imod slid end andre materialer gør. For eksempel er en corian bordplade god til at modtage slid, og er super praktisk, når børnene for eksempel skal sidde ved bordet og lave lektier, smøre madpakker, lege eller lignende. Dog kan denne form for bordplade være en lidt dyrere løsning.

  • Tænk haven med i boligindretningen. Når vejret er godt, synes de fleste børn godt om at lege i haven og generelt tilbringe tid derude. Derfor kan det være en god idé, når du skal anlægge din have, eksempelvis at overveje en stor græsplæne, hvor børnene kan spille fodbold eller lignende. Køb et fodboldmål til haven her.

  • Tænk langsigtet. Undlad eksempelvis at indrette børneværelset til et gennemført prinsesseværelse, bare fordi datteren beder om det. Børn har det med lynhurtigt at vokse fra denne slags, og et års tid eller to efter, er det surt at hun plager om et nyt værelse igen, blot fordi hun er blevet træt af prinsesse-indretningen.