Bolig

Sådan laver du dit hjem festklar på rekordtid

I Danmark er vi festglade folk, og der skal ikke nogen stor undskyldning til, før vi holder en fest. Det er i og for sig en god ting, og det kan lede til rigtig mange gode aftener i samvær med både venner og familie.

Særligt for værten kræver det dog noget særligt at afholde en fest. Det behøver det dog ikke nødvendigvis at gøre. I hvert fald ikke, hvis man måler det på tid. Med de rigtige værktøjer og den rigtige viden ved hånden, kan du faktisk på ganske kort tid gøre dit hjem klart til fest, med alt hvad der hører sig til.

Lav mad i god tid

Først og fremmest skal der selvfølgelig være en eller anden form for mad. Det er næsten uundgåeligt, når danskere mødes. Hvilken type mad, det bliver, afhænger dog i høj grad af festens type. Hvis det er en drukfest med vennerne, er det selvfølgelig meget anderledes, end hvis det er en familiefest.

I alle tilfælde kan det dog være en god ide at forberede maden flere dage inden, hvis du har den form for fremsyn. Så kan du ganske enkelt fryse maden ned, og når festens dag så nærmer sig, kan du tø de op og varme det. Så skal du ikke stå og bekymre dig om maden og bruge tid på det, når du i virkeligheden burde stå og pynte dit hjem op til fest.

Pynt fint op

Når det kommer til netop det at pynte, så kan man ende med at gå rigtig mange veje. Du kan for eksempel vælge et tema, som både festen og pynten skal gå efter. Det kan også være, at du bare vil gå meget basalt til værks med balloner, guirlander og konfetti. Så længe du på en eller anden måde pynter dit hjem op, så det er klart, at det er tid til fest. Det hjælper nemlig med at få både dig og gæsterne i stemning. Derfor bør det også være her, du lægger din tid, hvis du bestræber dig på at gøre dit hjem festklart.

Hav noget i ærmet

Med bordet dækket, maden i ovnen og pynten hængt op, er du faktisk rent fysisk klar til fest. Hvis du som vært gerne vil have, at festen skal gå flydende og uden en masse akavet tavshed, bør du dog allerede fra festens start tage aktivt initiativ. Det er nemlig også en del af at gøre sit hjem festklart.

Du kan for eksempel starte en lille festleg med de nyankomne gæster, som kan ryste dem sammen og få dem til at tale sammen.

Det kan også være enormt rart at have noget at lave såsom en leg, hvis man ikke lige ved, hvad man ellers skal give sig til. Det er også oplagt at låne et par brætspil med hjem fra det lokale bibliotek, som du kan trække frem, hvis I begynder at keder jer i løbet af aftenen. Har du gjort alt det, er dit hjem i allerhøjeste grad festklart.