Bolig

Sådan vedligeholder du dit trægulv

Der er rigtig mange boliger, der har trægulve. Det er forståeligt, da det er både pænt og rart at gå på. Træet har den egenskab, at det føles blødere og varmere under fødderne end mange andre former for gulv. Derfor er det ikke noget mysterium, hvorfor det er blevet så populært. Dog skal trægulvet have den rette vedligeholdelse, hvis det skal blive ved med at være pænt.

I det daglige

Det er en god idé at tænke lidt over trægulvet til hverdag. Det vil sige, at du måske ikke går rundt med udendørssko og stiletter på gulvet til dagligt. Det kan nemlig nemt skabe ridser og hakker i gulvet. Derudover skal du også være opmærksom på vand. Hvis dit trægulv ikke er lakeret, og der ligger vand på gulvet i længere tid, så kan træet udvide sig og blive skævt. Derfor skal du sørge for at få tørret op, hvis der kommer vand på dit trægulv. Dog skal du naturligvis stadig vaske det en gang i mellem – her skal du bare være opmærksom på at bruge den rette sæbe. Der findes specielle gulvsæber, der er lavet til forskellige typer trægulv, og så er det bare om at vælge én, der passer til dit gulv.

Den helt store tur

Hvis der alligevel er kommet lidt for mange ridser og hakker i dit trægulv, så er der ingen grund til at fortvivle. Det er nemlig muligt at få behandlet trægulvet med en afslibning. På nettogulvafslibning.dk kan du få hjælp fra professionelle, så du er sikker på, at trægulvet bliver behandlet ordentligt. Når du får en afslibning af dit trægulv, så bliver hele det øverste lag af gulvet slebet væk, og træet vil fremstå som nyt igen. Herefter kan du så få en efterbehandling, alt efter hvordan du ønsker, dit trægulv skal være. På den måde får du nemt et smukt og vedligeholdt trægulv.