Uncategorized

Spar penge på ferien

Det kan være en stor del af opsparingen, der hvert år går til at komme på sommerferie. Men i virkeligheden kan du spare en hel del penge ved at planlægge din ferie i god tid og være åben over for nye oplevelser. I denne lille artikel har vi samlet vores bedste råd, så du kan få en skøn sommerferie – uden at tømme bankkontoen helt.

Planlæg i god tid

Når du gerne vil have en god ferie til en endnu bedre pris, gælder det ofte om at gå i gang med planlægningen i meget god tid eller have is i maven og vente til sidste øjeblik. Den grundige planlægning kan spare dig for mange penge, fordi de fleste flyselskaber, rejseguides og feriehusudlejninger sætter priserne op, jo mere kalenderen nærmer sig de mest populære sommerferieuger. Hvis du begynder at kigge efter et hyggeligt sommerhus eller et hotel tæt ved vandet allerede i de første måneder af foråret, er der ikke så stor efterspørgsel, og priserne vil derfor være i et fornuftigt leje. Klik og læs mere her, hvis du gerne vil vide, hvor du skal holde din ferie.

Den impulsive ferie

Omvendt kan du også spare en hel del penge ved at tage på afbudsrejse. Her skal du være klar til at tage afsted med ganske kort varsel, og du har ikke så mange valgmuligheder. Det fede ved at rejse på denne måde er, at du har god mulighed for at blive positivt overrasket. Måske kommer du til et land, hvor du aldrig har været, eller du havner på et hotel, som du ellers aldrig ville have valgt. Når du tager på afbudsrejse, skal du have en åben indstilling. Hvis du kun sover godt på en bestemt type hovedpude eller vil have mindst fem slags frugt i morgenmadsbuffeten, er det en dårlig idé at vælge en afbudsrejse. På samme måde er det heller ikke så oplagt at vælge en afbudsrejse, hvis du har børn med. Desuden kan det gå hen og blive svært at komme afsted på en afbudsrejse, hvis I er mere end to eller tre.

Hav prioriteterne i orden

Ferien kan hurtigt komme til at koste unødigt mange penge, hvis du, uden at tænke nærmere over det, bruger penge til højre og venstre. Inden du tager afsted på ferie, er det en god idé at tale med din kæreste/ven/rejsemakker om, hvad der er vigtigst for jer. For nogle er det vigtigste at spise lækre, lokale retter, mens andre hellere vil leve af hvidt brød i to uger for så til gengæld at gennemtrawle alle museer og attraktioner i området. Når I har talt om disse ting inden, kan I bruge penge på det, der er vigtigt for jer, og spare på resten.

Bilede: https://pixabay.com/photos/fishing-village-port-boats-128519/