Erhverv

Sådan håndterer du bedst stress

Stress er Danmarks nye folkesygdom, som man helst vil gå lidt stille med. Det er noget man ikke taler om, for hvad nu hvis man bliver stemplet som svag? Det er noget der kan ramme alle, uanset hvilken branche du er i og hvilken stilling du besidder.

Men hvad gør man så, hvis man er blevet ramt af stress og kan mærke at man langsomt er ved at gå ned?

Find ud af hvor din stress stammer fra

Når vi bliver stressede, så vælger det hele ofte sammen i en kaotisk pærevælling. Det kan være umuligt at samle tankerne og finde hoved og hale på tingene. Men i stedet for at lade panikken og kaos tage over, så prøv at identificere de fakturere, der er med til at stresse dig. Er det er projekt på arbejdet? En eksamen på studiet? Er det din familie?

Hvis du får identificeret stressfaktorerne, så kan du bedre få et overblik over hvordan du håndterer dem.

 

Hold fast i det du kan kontrollere

Du kan måske ikke kontrollere alt, men så skal du heller ikke bekymre dig om det. Tag i stedet og fokuser på det, som du rent faktisk kan styre. Brug din tid og energi på ting, som du har kontrol over, så der i det mindste er styr på dem. Det vil gøre det nemmere for dig at håndtere de ting der stresser dig.

Adskil arbejde og fritid

En af de ting der skaber rigtigt meget stress i dag, er de flydende grænser mellem arbejde og fritid. Uanset om det er på studiet eller arbejdet, så har sociale medier og mobiltelefoner gjort at man altid er ”på”. Man kan altid lige tjekke en e-mail eller kigge på noget arbejdsrelateret. Det er meget usundt og du skal lære at adskille fritid og arbejdstid. På den måde vil du bedre kunne koble af og genopbygge dit energiniveau.