Erhverv Ledelse

Præsenter din idé på den rigtige måde

Mange drømmer om at kaste sig ud i livet som iværksætter med en genial idé. Man hvad skal der egentlig til, for at netop din idé bliver til noget? Først og fremmest handler det selvfølgelig om, at der skal være grundlag for at bygge videre på den, så det ikke blot bliver ved en sjov idé. Derudover er det vigtigt, at du præsenterer din idé på den rigtige måde, og det vil denne artikel kigge nærmere på.

For hvad er en god idé egentlig værd, hvis den ikke bliver fortalt rigtigt? Svaret er rigtig ofte: Ikke ret meget. Som iværksætter kæmper man nemlig mod tusindvis af andre håbefulde mennesker, som mener, at deres idé er den bedste. Du skal derfor skille sig ud, hvis du vil ud over stepperne og have nogle til at lytte til dig.

 

Start enkelt

Når du starter med at fortælle om din idé til relevante mennesker, er det afgørende, at du ikke mister dem med det samme. Derfor bør du tænke på at fortælle om idéen på en enkel og præcis måde. Der er ikke noget mere forvirrende end at få alt for mange informationer, som man slet ikke kan bruge i en sammenhæng. Tænk derfor over:

  • Du ved meget mere end personen, du fortæller til. Undgå derfor at tale ned til ham eller hende, men tal i øjenhøjde om emnet. Fortæl nogle ting, som gør det nemmere at forstå, hvor du vil hen
  • Vær selvsikker. Hvis du selv tvivler på idéen, så gør modtageren med garanti også. Det er derfor vigtigt, at du ikke fremstår tvivlende.

Bred det ud

Når du først har fået fortalt om din idé på en simpel måde, kan du begynde at sprede det ud. Det gør du ved at blive mere konkret om, hvordan du har tænkt dig at føre det ud i livet. Her er det vigtigt, at du fortæller noget mere, end du lige har gjort, så du ikke bare gentager dig selv. Fortæl om eventuelle samarbejdspartnere, eller hvordan idéen skal udvikle sig over tid. Vis, at du har gjort dig flere tanker end de indledende.

 

Orden viser kvalitet

Det er altid en fordel af have orden på tingene, for på den måde fremstår du også bedre. Det udviser kvalitet, hvis du har helt styr på dine papirer, mapper og de fakta, du slynger ud. Vær derfor altid helt sikker i din sag, før du antager noget.

 

Lav en stærk præsentation

Det er en fordel at lave en stærk præsentation om din idé. Du kan selvfølgelig selv vælge at producere den i et velegnet program, men du kan også søge hjælp udefra. Der er nemlig gode muligheder for, at du kan få en virksomhed, som er ekspert i netop præsentationer, til at hjælpe dig godt på vej. Læs meget mere om det her.