Erhverv

Overvejer du at skifte A-kasse? Læs mere her

Det er meget vigtigt at være medlem af en A-kasse. En A-kasse kan være din redning, hvis du en dag står uden job – med en A-kasse er du nemlig sikret en indtægt.
Det er meget forskelligt fra person til person, hvilken A-kasse man skal melde sig ind i. Men lige meget om du er studerende og snart skal ud på arbejdsmarkedet, eller om du allerede er i arbejde, er der med sikkerhed en A-kasse, der passer til dig.

Hvordan vælger man den rigtige A-kasse?

Der er nogle ting, der spiller en vigtig rolle, når man skal vælge en A-kasse. Det er vigtigt, at du finder en A-kasse, der kan hjælpe dig med at komme i job hurtigst muligt, så du ikke går arbejdsløs i ret lang tid. Derfor kan det være en fordel at vælge en A-kasse, der har gode kompetencer med faggrupper, som kan hjælpe dig med at finde et job i din faggruppe hurtigt muligt. En anden fordel kan være at vælge en A-kasse, der samarbejder med et jobcenter. A-kassen og jobcentret kan samarbejde om hurtigt at sætte dig i arbejde igen. Det kan også være en god idé at vælge en A-kasse, der er tværfaglig, så du ikke behøver at bekymre dig om at skifte A-kasse, hvis du skulle skifte karrierevej. Der kan også være stor forskel på priserne på A-kasser, og derfor et det selvfølgelig også klogt at finde en A-kasse, der har en lav månedlig ydelse.
Hvis du er studerende, kan du med sikkerhed også finde en A-kasse, der passer til dig. Stort set alle A-kasser tilbyder gratis A-kasse til studerende, indtil deres uddannelse slutter, og herefter er de en stor hjælp, når det gælder om at finde et job. I mellemtiden mellem at du afslutter din uddannelse og finder et job, er du også berettiget dagpenge, så derfor kan det være en rigtig god idé at melde sig ind i en A-kasse inden uddannelsens slutning.

Hvorfor melde sig ind i en A-kasse?

Hvis du en dag står og uden job, kan det hurtigt blive meget svært at få økonomien til at hænge sammen. En A-kasse sikrer dig dagpenge, så du ikke behøver at bekymrer dig om udgifter og andre ting, indtil du kommer i arbejde igen. Der er stor forskel på dagpenge og kontanthjælp, hvor dagpengene har rigtig mange fordele, og derfor er det en rigtig god idé at være medlem af en A-kasse – så kan du sove trygt om natten. Læs mere om A-kasse hos FTF-A.