Bolig

Det moderne hjem anno 2017

I dag er husbyggeri ikke, som det var for bare 5 år siden, da ideen om det optimale hjem er blevet en hel anden. Det er i særdeleshed inden for energi, at boligen for alvor er blevet et helt specielt emne, da det moderne hus blandt andet gerne skal have sin helt egen energiforsyning.

I artiklen her kommer vi nærmere ind på, hvordan man kan installere sin egen energiforsyning i hjemmet ved to løsningsmodeller, uden at det skal blive en hel ny renoveringsplan. Vi kommer med to alternative løsninger, og du vil blive gjort bekendt med fordele og ulemper vedrørende de enkelte løsningsforslag.

Uanset hvordan man vælger at installere grøn energi, kan man selvfølgelig supplere med centralvarme eller -strøm, således at man ikke risikerer ikke at have nogen energiforsyning i tilfælde af, at ens egen står af.

Overvejelserne vedrørende installation af egen varme eller strømforsyning kan man tage, uanset om man køber et allerede færdigbygget hus, eller om det skal laves i forbindelse med et større renovationsprojekt. Køber man dog et ældre hus, kan det være en ide at alliere sig med en boligadvokat, som kan hjælpe med at undersøge mulighederne for at installere egen energiforsyning. I flere tilfælde er det nemlig smart at have styr på dette, således at installationsprojektet ikke bliver alt for omfattende og dermed næsten ikke kan betale sig.

Derudover vil det være en god idé at fokusere på koordineringen af alle de forskellige tiltag. Til det kan du benytte dig af din iPhone som arkiv. Din telefon skal også bruges til at holde styr på de forskellige entreprenører og er altså yderst vigtig. Hvis den er gået i stykker og eksempelvis har købt en bolig i Herning, kan du på Google søge på iPhone reparation i Herning og finde den virksomhed, der passer dit behov bedst. Klik her og bliv præsenteret for en mulighed for iPhone reparation.

Grøn energi

Solenergi:

Solenergi er en klassiker inden for grøn energi, og det er da heller ikke ualmindeligt, at man ser tagrygge over det hele, som har fået installeret solpaneler. Med solceller har du mulighed for at lave varmt vand og/eller strøm – alt efter hvad man finder mest belejligt. Solceller i dag er også blevet udviklet i en sådan grad, at der faktisk skal meget til, førend solcellerne ikke producerer strøm, så der er ingen risiko for, at de pludselig skal stå ubrugelige en hel vinterperiode.

Selvom solceller med tiden vil betale sig tilbage, lægger projektet i den dyrere end, hvad angår energirenoveringstiltag. Hertil vil det være en god idé at benytte sig af de mange finansieringsmuligheder, der er indenfor energirenovering.

Jordvarme:

Jordvarmen er også en energikilde, der bliver mere og mere populær i denne tid. Konceptet er egentlig ganske simpelt, og man skal faktisk ikke være nogen større nørd for at vide, hvordan man kan udnytte og drage gavn af jordvarmen. I realiteten udnytter man jordens varme til at opvarme vand, som man så efterfølgende henter op i radiatorer og lignende.

Jordvarmen er dog, som med solcellerne, ingen billig løsning, og man skal således ikke være i tvivl om, at det tager flere år, førend man gennem besparelser har tjent investeringen hjem. Men man er dog i det lange løb sikker på at tjene på sin investering.