Nyheder Økonomi

Kom i gang med e-sport

Mange unge drømmer nok om at leve af e-sport, da de i forvejen elsker computerspil. Men hvad er det egentlig, hvorfor kan man leve af det og hvordan kommer man lige i gang med e-sport?

Det er nogle af de ting, som vi svarer på i denne artikel, så du selv kan komme i gang med det.

 

Hvad er e-sport

Det er en fællesbetegnelse for alle former for sportsgrene, som består i, at man spiller computerspil.

Tidligere var det sådan, at computerspil kun var noget, som man gjorde for sjov, men i dag kan man ende med at leve af det, hvis man er god til det.

 

Hvorfor kan man leve af det?

Det er et helt naturligt spørgsmål fra de fleste, hvorfor man kan leve af det. Men det giver sådan set sig selv, når man er god til noget. For 100 år siden ville man nok også kigge lidt mærkeligt, hvis du ville leve af at spille fodbold.

I computerspil vinder du konkurrencepenge og desuden er det normalt, at man har en sponsor. Der er mange sponsorer, der gerne vil købe sig ind i e-sport, da der er utrolig mange produkter, som computerspillere elsker. Derfor er der et kæmpe markedsføringspotentielle i e-sport.

Det kan nogen gange være sværere at se koblingen mellem Red Bull og fodbold, men inden for e-sport bruger udøvere og fans de produkter, som der bliver reklameret for. Du kan næppe forestille dig Ronaldo drikke en Red Bull, inden han spiller mod Barcelona.

 

Hvordan kommer du i gang?

I første omgang skal du spille computer, og ligesom med alt andet skal du træne for at blive bedre. Du bliver kun bedre, hvis du træner.

Alternativ findes der dog også Youtube computerspillere, som ikke nødvendigvis er gode til at spille. Her handler det i større grad om at være underholdende. De er ikke en del af e-sport, men du lever stadigvæk af at spille computerspil.

Noget af det vigtigste hvis du skal i gang er, at du har en god computer og en god internetforbindelse. Desuden skal du til flere spil have et godt headset. F.eks. i counter strike hvor du spiller i hold. Du kan her se gamer headset til CS GO.

Herefter skal du til at spille en masse computerspil. Det handler om at træne og spille mod andre. Det gælder både i gammeldagssport og i det nye e-sport univers.

 

I fremtiden skal forældre måske til at sende børn op på værelset, så de netop kan spille mere computer.