Uncategorized

Kan du lide at være aktiv?

Er du typen, som helst ikke sidder stille for længe ad gangen? Vil du helst gerne hele tiden have planer eller være aktiv på anden vis? Der er rigtig mange gode grunde til at bevæge sig ofte. Det skader ingen at være aktiv. Én af grundene til, at det godt at bevæge sig er, at vores humør bliver bedre. Når vi motionerer, så frigiver kroppen endorphiner, som gør, at vi bliver mere overskudsagtige. Vi vil få et bedre immunforsvar, vores muskelmasse øges og generelt vil det forbedre kroppen både ydre og indre. Der er altså ingen skade i at bevæge sig jævnligt. 

Enkle måder til bevægelse i dagligdagen 

  1. Sæt din yndlingssang på og dans løs. Det kan lyde skørt, men ikke desto mindre er det måde sundt og virkelig humørforbedrende. Her handler det kun om at have det sjovt, og lige pludselig har du bevæget dig i 20 minutter før du ved af det. Man bliver overrasket over godt humør man bliver i efter sådan en omgang. Er du lidt bange for chokerede øjne fra naboerne, så rul lige gardinerne op inden du slår dig løs. Der er altså ingen undskyldninger! 
  2. Gå en tur. Det kan lyde kedeligt og nogens ører, men på med dine bedste sko og musik i ørerne, så vil du nyde turen. Husk at læg mærke til dine omgivelser og se det mere som en fornøjelse fremfor en pligt. I kan også gå flere sammen og drøfte dagens oplevelser, så går turen endnu hurtigere. 
  3. Bevægelse på en sjov måde. Gør bevægelse til noget sjovt, og lav det til en konkurrence. Det kunne f.eks. være ”den der først løber en tur rundt om huset slipper for at tage opvasken” eller ”den der kaster stenen længst ud i vandet, vinder en is”. 
  4. Vælg trappen i stedet for rulletrappen eller elevatoren. Små ting gør også noget i det store, så vælg trappen hver gang du har mulighed for det. Det handler om at vende sig selv til alle de små veje til bevægelse. 

Tag på idrætshøjskole eller idrætsefterskole 

Er du til meget mere aktivitet og motion, bør du overveje et ophold på idrætshøjskole eller et år på idrætsefterskole. På isi.dkkan du læse om både ISI idrætshøjskole- og efterskole. Det er til dig, som vil gå all in på idræt og som virkelig elsker at bevæge sig. Begge skoler er et sted, hvor du bor og dyrker din interesse for sport fuldt ud. Der er mulighed for både at dyrke badminton, golf, volley, håndbold, cykling, fodbold mm. Det er en kombination af din yndlingsinteresse, nemlig idræt og almindelig skolegang.  Du vil møde nogle mennesker, som elsker idræt lige så meget som dig og på den måde vil du få skabt nogle helt specielle venskaber. Hvis du starter på ISI idrætshøjskole, så vil du også få mulighed for at vælge en linje som fodboldtræner eller håndboldtræner, så hvis du drømmer om at leve af at dyrke idræt, så har du din mulighed der.