Erhverv

Hvem skal melde sig ind i en a-kasse?

Der er over to millioner danskere, der frivilligt har valgt at melde sig ind i en a-kasse. Er du fortsat i tvivl om, hvorvidt du skal melde dig ind i en a-kasse eller ej, bør du tænke over de mest markante fordele og ulemper.

Den eneste reelle ulempe ved at være medlem af en a-kasse er, at du skal betale et månedligt kontingent og dermed får en ekstra udgift.

Men hvem skal melde sig ind i en a-kasse? Vil du finde svar på alle dine spørgsmål, så bliv klogere omkring medlemskab i en a-kasse på nettet.

Lønmodtager

Langt størstedelen af alle danskere er lønmodtagere, og det er selvfølgelig også denne gruppe, der dominerer hos danske a-kasser. Der er generelt høj sikkerhed forbundet med at være lønmodtager, men du kan alligevel aldrig gardere dig helt mod arbejdsløshed.

Som lønmodtager kan du få udbetalt dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Ydermere kan du tegne lønsikring, hvis du finder det urealistisk at leve på dagpenge, hvis uheldet er ude. Foruden den økonomiske støtte kan du også få personlig rådgivning, hjælp til efterløn, hjælp til karriereskift og meget mere. Det er blot nogle af grundene til, at mange lønmodtagere vælger at være tilknyttet en a-kasse.

Selvstændig erhvervsdrivende

Er du selvstændig erhvervsdrivende, løber du i forvejen en relativ stor risiko, fordi du ikke nødvendigvis er sikret en fast indtægt. Går din forretning ned ad bakke, og bliver du i værste fald nødt til at lukke forretningen, vil det få direkte indflydelse på din økonomi og dit liv.

At være selvstændig erhvervsdrivende er en rejse i sig selv, som du har mulighed for at præge i den rigtige retning. Skal din rejse blive så god som mulig, bør du være økonomisk sikret, så du ikke skal gå fra hus og hjem, hvis din forretningsidé viser sig ikke at være så god som først antaget.

A-kassen kan bl.a. hjælpe dig med at forstå reglerne for selvstændige. Du kan også få hjælp til at tage skridtet fra selvstændig erhvervsdrivende til lønmodtager, hvis du ønsker det.

Studerende

Er du studerende, kan du ofte blive medlem af en a-kasse kvit og frit. Det kan du med fordel benytte dig af, hvis du er under uddannelse på nuværende tidspunkt. Du kan optjene ret til dagpenge, og du kan få glæde af de mange andre fordele som medlem.

Som studerende kan du få rådgivning og sparring på din jobansøgning, få hjælp til praktikpladsansøgning, få adgang til et fagligt netværk og meget mere. Det står dig frit for at melde dig ud af a-kassen, når du har afsluttet din uddannelse og kommer ud på arbejdsmarkedet. Du bliver først opkrævet kontingent i det øjeblik, hvor du ikke længere er under uddannelse.