Nyheder

Hjælp, min bil skal på autoværksted!

De fleste danskere er utrolig afhængige af deres bil. Mange pendler langt frem og tilbage fra arbejde, børnene skal køres til sport, samt diverse fritidsaktiviteter og der skal handles stort ind i supermarkedet.

 

En gang imellem sker det dog, at bilen skal til reparation eller serviceeftersyn. Det kan være en meget stressende faktor i en travl hverdag, hvor mange ikke har mulighed for at tage cyklen i stedet. Og hvad gør man så?

 

Der er flere muligheder, man kan benytte sig af,

 

  1. Lån en bil fra venner eller familie.

Dette er en nem og billig løsning, hvis du kender nogle, der har en ekstra bil til rådighed, som de ikke skal bruge.

  1. Benyt offentlig transport.

Hvis du bor et sted, der er dækket af gode offentlige transportforbindelser, kan det være en billig mulighed. Det kræver dog lidt mere planlægning for at få hverdagen til at hænge sammen, i de dage hvor bilen er på værksted.

  1. Brug et autoværksted der tilbyder en gratis lånebil.

Nogle autoværksteder i Danmark tilbyder en gratis lånebil, hvis din egen bil skal være til reparation i flere dage. Det er en virkelig nem løsning, da du heller ikke behøver at tænke på transport til og fra værkstedet. Tågerup Autoopretning ved Helsinge tilbyder gratis lånebil ved diverse skader.

  1. Lånebil via din bilforsikring

Nogle bilforsikringer tilbyder gratis lånebil. Det er smart at tjekke det som noget af det første.

  1. Lej en bybil

I de større danske byer findes der flere og flere tjenester, der tilbyder leje af fælles biler. Bilerne kan hentes med kode på faste parkeringspladser fordelt i byen. Du betaler kun, for den tid du kører i bilen.

  1. Brug en samkørsels ordning

Har du, en kollega der bor i nærheden af dig? Prøv at se om du kan arrangere et lift til og fra arbejdet. Der findes også en række samkørsels tjenester i Danmark, hvor bilister tilbyder lift, hvis de har en ekstra plads i bilen for billige penge.